مقاصدی که با ۲ میلیون تومان میتوان به آنها سفر کرد
نظرات شما
- درباره گلمکان
گلمکان شهر شکوفه های گیلاس وآلبالو گلمکان زیبا وارامش بخش است گلمکان دوستت دارم زهراصادقی گلمکانی
يكشنبه ۲۴ شهريور ۱۳۹۲ ساعت ۰۹:۱۳:۲۱ - درباره چشمه قوتورسو
با سلام و خسته نباشید اطلاعاتتان درخور توجه است ولی جامع و کامل نیست مثلا در مورد خواص آبگرم صحبتی به میان نیامده و روستایی به لاهرود که ازش گفتین بیش از 18 سال است که به شهر تبدیل شده و آینده ای نزدیک تبدیل به شهرستان خواهد شد،لطفا اصلاح بفرمایید.
محسن اسمعلی
دوشنبه ۰۸ شهريور ۱۳۹۵ ساعت ۱۱:۱۳:۲۹ - درباره امام زاده اسماعيل
میانه آثار باستانی دیگری نیز دارد مثل پل دختر که دختر یزدگرد پادشاه آن را ساخته و بسیار هم زیباست
فاطمه آقائی
چهارشنبه ۳۰ بهمن ۱۳۹۲ ساعت ۱۱:۴۴:۱۹ - درباره مسجد چورس
از مسئولين محترم ميراث فرهنگي و منابع طبيعي عاجزانه تقاضا داريم كه جلو افرادي كه به نام معدن در پي زير خاكي مناظر طبيعي و خداداي اطراف چشمه شيخ بلاغي را از بين مي برند را بگيرند تا منطقه كه از لحاظ تاريخي قدمتي چندين هزار ساله دارد از لحاظ زيبايي و مناظر تاريخي و طبيعي همچنان بكر باقي بماند .با تشكر از مسئولين فهيم و دلسوز عارف مهدي نيا از روستاي تاريخي چورس
عارف مهدي نيا
سه شنبه ۰۸ فروردين ۱۳۹۱ ساعت ۱۰:۴۹:۱۰ - درباره دره اندج رود
عالی
سه شنبه ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۲ ساعت ۱۹:۱۵:۴۳ - درباره رود قره چای (سیاه رود)
سلام. من در استان فارس زندگی میکنم.اطلاعاتی از رود قره چای نداشتم احتمالا اجداد پیشین ما در این مکان زندگی میکردند!!!!
حمیدرضا قره چاهی
شنبه ۲۴ اسفند ۱۳۹۲ ساعت ۱۶:۵۸:۳۲ - درباره قلعه پارت ها
نمیتونستی آدرس دقیق تر بدی
فرهاد
جمعه ۲۵ اسفند ۱۳۹۱ ساعت ۱۶:۱۲:۴۵ - درباره غار کهناب ( اشکفت کهناب )
سلام ضمن تشکر خوب بود تصویری از غار جهت آشنایی بازدیدکنندگان در سایت می گذاشتید.با این نوشته تنها کسی به آن صورت مشتاق بازدید نمی شود
مهرپویا
پنجشنبه ۲۶ دي ۱۳۹۲ ساعت ۰۹:۵۷:۴۴ - درباره مزار بی بی زینب خاتون
السلام علیک یا بی بی زینب خاتون(س) بسیار زیبا و معنوی سر سبز و خنک
علی
يكشنبه ۱۲ خرداد ۱۳۸۷ ساعت ۱۸:۱۳:۲۶ - درباره بقعه ملاط
باسلام-به همه موطنان گرامی پیشنهاد میکنم از این بقعه متبرکه که درمنطقه زیبایی هم قرار گرفته ودارای اهمیت زیادی است دیدن فرمائید -التماس دعا
ولی یوسفی
جمعه ۰۸ شهريور ۱۳۹۲ ساعت ۱۹:۴۴:۲۹ - درباره موزه چهلستون
ولی من مطمئنم اگه یک بار بری اونجا رو از نزدیک ببینی نظرت 180 درجه بر می گرده . در وصفش همین بس که در ساخت چهل ستون اصفهان از روی این بنا الگو گرفته شده .
پویا
سه شنبه ۲۲ اسفند ۱۳۹۱ ساعت ۱۲:۴۰:۳۳ - درباره خانه میرزا کوچک جنگلی
این خونه ی میرزا کوچک نیست ...
Mehdi
شنبه ۱۱ آذر ۱۳۹۱ ساعت ۱۴:۱۶:۲۸ - درباره میل گنبد قابوس
این بنای باشکوه در واقع با تمام بزرگی کاملا گمنام مانده. کاش کمی هم به یاد عظمت ایران عزیز بیفتیم.
محسن ابوالحسنی
پنجشنبه ۰۸ فروردين ۱۳۹۲ ساعت ۱۱:۱۴:۱۶ - درباره آبشار آلامل
آبشار بی نظیر و بسیار زیبایی است که ارزش دیدن دارد.
ستاره
سه شنبه ۲۶ فروردين ۱۳۹۳ ساعت ۰۸:۲۴:۵۶ - درباره آبشار آتشگاه
واقعا زیباست وپیشنهاد میکنم حتما اونجاروببینین
سمیه
شنبه ۲۲ تير ۱۳۹۲ ساعت ۱۶:۱۴:۳۳ - درباره کاخ اختصاصی
با سلام ، کاربرد این کاخ تغییر کرده
حسین زرین مقدم
شنبه ۱۴ شهريور ۱۳۹۴ ساعت ۱۲:۱۶:۲۱ - درباره آب انبار قوام بوشهر
رستوران داخلش خیلی عالیه حتما سر بزنید.
مجید
سه شنبه ۲۰ خرداد ۱۳۹۳ ساعت ۱۶:۵۰:۲۵ - درباره تنگ تامرادی
واقعا از سایتتون خوشم اومد مخصوصا از اطلاعات تنک تامرادی
محمدس
يكشنبه ۱۸ بهمن ۱۳۸۸ ساعت ۰۱:۲۴:۴۸ - درباره طاق بستان
بسیار عالی موفق باشید
محمد
جمعه ۲۰ بهمن ۱۳۹۱ ساعت ۱۴:۲۳:۲۰
درباره خليل سمائي جابلو
حمیده اسدی
پنجشنبه ۳۱ ارديبهشت ۱۳۸۸ ساعت ۱۶:۱۱:۱۴
بازار قدیمی زنجان |
|
نوع بنا : تاریخی قدمت : قاجاریه (1299-1195 ه ق ) ( تاریخ میلادی : 1796-1921 م ) |
|
یکی دیگر از آثار تاریخی استان زنجان، مجموعه تاریخی بازار زنجان است که از نظرغنای اقتصادی، فرهنگی و مذهبی، یکی از جالب ترین مجموعه های تاریخی - تجاری ایران به شمار می رود.
بازار زنجان در قلب بافت قدیمی شهر و در راستای راه های ورودی آن قرارگرفته است و از دو قسمت بازار بالا و بازار پایین تشکیل می شود. نخستین مستشرقی که بازار زنجان را در سفرنامه خود توصیف کرده، «پرنس آلکسیس سولتیکف» روسی است که در سال 1216 هجری قمری از بازار زنجان دیدار کرده است.
به استناد بررسی سبک معماری و متن های تاریخی موجود، به نظر می رسد که بازار زنجان در حدود سال 1205 هجری قمری، در دوره حکومت آغامحمدخان قاجار ساخته شده ودر زمان فتحعلی شاه، در سال1213 هجری قمری کامل شده است. به مرور زمان کاروان سراها، گرمابه ها، مسجدها و راسته ها دراطراف آن شکل گرفته اند؛ به طوری که درسال1324 ، همزمان با سلطنت محمدعلی شاه قاجار، به مجموعه کاملی تبدیل شده بوده است.
در قسمت پایین بازار، علاو. بر دادوستد تولیدات محلی، از طریق دوباب کاروان سرا محصولات روستاها و قصبه های اطراف زنجان نیز به فروش می رسد. کما این که پیش از توسعه راه ها و ورود خودروهای سبک و سنگین موتوری، تا سال های اخیر نیز بازاری زنده و فعال بود. امروزه این بازار به انبار کالاهای وارداتی تبدیل شده است. ازکاروان سراهای این بازار سرای ملک و سرای گلشن را می توان نام نام برد که هر دو در سال 1345هجری قمری باز سازی و مرمت گردیده اند. در این مجموعه، دو مسجد به نام های آقاشیح فیاض و میرزایی و هم چنین دو گرمابه به نام های بلوری و معینی احداث گردیده اند و مورد استفاده قرار می گیرند.
قسمت بالای بازار، از مجموعه بازار های قیصریه، بزاز ها، حجت الاسلام، امام زاده و عبدالعلی بیگ تشکیل شده است. این بازار که از نظر تولید و عرضه کالا و خدمات جنبی و وابسته بسیار متنوع است و مهم ترین مرکز اقتصادی و تجاری شهر محسوب می شود، به هشت راسته زرگرها، بزاز ها، کفاش ها، سراج ها، کلاه دوزها، صندوق سازها، رنگرز ها، میوه فروش ها و جگرپزها تقسیم شده است. این تقسیم بندی و انسجام معقول و منطقی، از نظر حفظ حقوق صنفی و کنترل قیمت کالاهای عرضه شده حایز اهمیت است و افکار بلند طراحان و بانیان آن را نشان می دهد.
در این مجموعه نیزپنج مسجد به نام های چهل ستون، آقاسیدفتح الله، جامع، حجت الا سلام و ملار جای گرفته است.
این مجموعه بازار با 56 راه ورودی اصلی و فرعی (کوچه) به شبکه ارتباطی کل شهر راه دارد. این مجموعه 940 باب مغازه دارد و پایگاه فعالیت ده ها نوع شغل، اعم از تولیدی و خدماتی است.
بازار زنجان، از نظر فعالیت اقتصادی، واحد بسیار پیچیده ای است که با دارا بودن انوع تجارتخانه ها و افزایش مداوم سرمایه، به عنوان یک مرکز عمده تجاری، پیوسته در حال تکامل و گسترش است. توسعه اقتصادی روزافزون این بازار، کاربری واحدهای مسکونی پیرامون آن را به واحد های تجاری تغییر داده است که در صورت عدم ساماندهی، ادامه آن به ارزشهای تاریخی، فیزیکی و کالبدی این بازار، آسیب های جبران ناپذیری وارد خواهد ساخت.
مجموعه بازار زنجان، در زمینی به مساحت 15هکتار احداث شده است که 5 هکتار آن به فعالیت اقتصادی،7 هکتار آن برای سکونت،1هکتار آن جهت اماکن عام المنفعه و2هکتار دیگر آن برای شبکه ارتباطی اختصاص یافته است.
این مجموعه، از قدیم الایام، محل مناسبی ،برای برخورد آراء و افکار اجتماعی بوده و از نظر حفظ آداب و سنن ملی و مذهبی، نقش تعیین کننده ای را ایفا کرده است. از آنجا که شهر زنجان تابستان های گرم، زمستان های سرد، پربرف و بهار و پاییزی ناآرام دارد، کالبد و پوشش سقفی بازار طوری طراحی گردیده است که در داخل آن، تغییرات هوای بیرون احساس نمی شود. مجموعه بازار زنجان به عنوان یک کانون مهم تجاری، تاریخی، فرهنگی و با توجه به ویژگی های معماری و هنری آن، پیوسته مورد توجه بازدیدکنندگان از این شهر است.
این بازار به علت ارزش های فرهنگی وقدمت تاریخی آن به شماره44/1، در فهرست آثار تاریخی ایران به ثبت رسیده است و به همین لحاظ، ضوابط اختصاصی حفاظتی در آن برقرارگردید است.
|
|
آدرس :زنجان - قلب بافت قدیمی شهر | |
تعداد بازدید : 5738 |
تعداد نظرات : 0 |
نظر خود را در مورد بازار قدیمی زنجان ثبت کنید.
|