مقاصدی که با ۲ میلیون تومان میتوان به آنها سفر کرد
نظرات شما
- درباره امامزاده سکینه خاتون
سلام هیچ عکسی از مناظری که نوشته شده ندارید . توضیحات کاملی هم در مورد مناظر و جاها داده نمیشه اینکه آیا مهمانسرا یا هتلی یا سویئتی کنارشون هست یا نه یا اینکه با چه تجهیزاتی ( اتوبوس ، تاکسی ) میشه رفت اونجا ،
سید احمد آل مهدی
دوشنبه ۰۴ ارديبهشت ۱۳۹۱ ساعت ۲۳:۲۶:۳۱ - درباره دوشنبه بازار ترکمن
دوشنبه بازار ازبدو تاسیس شهربرگزارگردیده است.اولین بار در محوطه فعلی کتابخانه که اقلامی مثل ماهی خشک-تره بار(سیب زمینی-پیاز) پارچه و برنج و همچنین به تعداد محدود دام عرضه میگردید.درسال 1340به خیابان اسپریس(کاسب)انتقال یافت و به جهت عریض بودن باعث رونق و بزرگی دوشنبه بازار گردید.و امروزه نیز این خیابان دوشنبه بازارگفته میشود.البته امروزه این بازار بسیاربزرگ و همه اجناس عرضه میگردد و همچ
بهمن خیوه چی
يكشنبه ۲۶ خرداد ۱۳۹۲ ساعت ۱۵:۱۰:۴۶ - درباره دریاچه تار دماوند
سلام تمام مسیرها ی منتهی به دریاچه از نظر زیر ساخت جادهای افتضاح می باشد. لطفا ترتیب اثر دهید
مشهدی
چهارشنبه ۰۳ مهر ۱۳۹۲ ساعت ۰۹:۱۰:۴۴ - درباره روستاي آتان
جای قشنگیه
سمانه
جمعه ۲۳ خرداد ۱۳۹۳ ساعت ۱۶:۵۷:۳۶ - درباره گلمکان
شهري زيبا با مكان هاي بكر و رودخانه اي با صفا اما نيازمند به توجه بيشتر مسئولين
هادي گلمكاني
سه شنبه ۳۰ خرداد ۱۳۹۱ ساعت ۰۸:۵۳:۲۹ - درباره طاق بستان
بسیار عالی موفق باشید
محمد
جمعه ۲۰ بهمن ۱۳۹۱ ساعت ۱۴:۲۳:۲۰ - درباره ايوان سنگي نياق
like +1
علیرضا
يكشنبه ۱۸ تير ۱۳۹۱ ساعت ۰۱:۰۶:۲۱ - درباره روستای قطب آباد
با سلام اگه دلتون گرفته باشه و بخواهید آرامشی همراه با طعم خوش احساس کنید کافی است یک روز تو این روستا( البته شهر نقلی و کوچک) عصر و غروب آفتاب رو ببینید تا از نزدیک خون گرمی رو ببینید.
مجتبی پور مقدم
يكشنبه ۲۶ آبان ۱۳۸۷ ساعت ۲۱:۵۲:۱۳ - درباره آبشار سواسره
امروز اول فروردین 1392 من و همسرم تصمیم به دیدن این ابشار 100متری کردیم دوستان بعد از کلی گشتن به دنبال مسیر باید بگم بخش چهاردانگه ساری اصلا روستایی به نام بلده نداره که روستائی به نام سواسره داشته باشه فقط یه روستا به نام بالاده داشت (اصالتا من اهل ساریم)که اونهم ربطی به ابشاری نداشت خلاصه بعد ازکلی راه دوباره به ساری برگشتیم دقت کردین عکسی هم از این ابشار نیست من که میگم نگردین اما اگه و
حدیثه
پنجشنبه ۰۱ فروردين ۱۳۹۲ ساعت ۲۰:۳۱:۵۸ - درباره بند دره
ما بیرجندی ها فقط همینو داریم. برگ سبزی
ali
سه شنبه ۲۲ فروردين ۱۳۹۱ ساعت ۱۳:۰۰:۵۰ - درباره مزار بی بی زینب خاتون
بسیار عالی و خیلی هم حاجت رواس بی بی
دوست
جمعه ۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۳ ساعت ۲۱:۲۶:۰۹ - درباره حمام حاج شهباز خان
این بنا جان دارد
مهدی
يكشنبه ۲۴ دي ۱۳۹۱ ساعت ۱۸:۲۵:۱۹ - درباره قره کلیسا (کلیسای تاتائوس )
in kelisa sale gozashte sabt yonesko shod.
مریم شفیعی
سه شنبه ۲۵ فروردين ۱۳۸۸ ساعت ۰۰:۰۲:۲۰ - درباره روستای خورگو
واقعا روستای باصفایه ...و ابگرمش مثال زدنیه.....
کاظم سلمانی
يكشنبه ۰۲ فروردين ۱۳۹۴ ساعت ۲۳:۲۵:۲۸ - درباره ییلاق های تالش و آستارا
با یه خسته نباشید دوباره خدمت شما.ای کاش راجع به این منطقه تصاویری می ذاشتین ویا درمورد اینکه این مکان برای استراحت مسافران مناسب هست وامکانات داره اطلاعاتی می ذاشتین تا راهنمایی بیشتری برای بازیدد کنندها از سایتتون باشه.با تشکر
قاصدک کیانی
چهارشنبه ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۲ ساعت ۱۰:۵۹:۰۶ - درباره آرامگاه حافظ
با سلام و احترام فراوان خدمت لسان الغیب خواجه حافظ شیرازی آرامگاهت زیباست و خود و افکارت زیباتر- به راستی که چه زیبا می سرایی فال هایم را- دوستت دارم حافظ به امید مهمان شدن خانه ی آریایی ات . پذیرایم باش مرا بطلب. به امید دین آرامگاهت و سعادت حضور در بالینت برای اولین بار
زهره
يكشنبه ۱۸ فروردين ۱۳۹۲ ساعت ۰۹:۴۳:۳۶ - درباره بقعه پير خضر
بقيه پير حضر در 20كيلومتري بيجار قرار دارد نه 2 كيلومتري اصلاح شود
چهارشنبه ۲۱ اسفند ۱۳۸۷ ساعت ۲۰:۰۲:۳۲ - درباره مدرسه غياثيه(خرگرد)
باسلام ممنون از سایت خوبتون. فط پیش شماره خوافو اشتباه نوشتین پیش شمارش اینه:0532422
نوید نوع پرست
جمعه ۱۶ فروردين ۱۳۹۲ ساعت ۲۰:۵۴:۰۴ - درباره ييلاق اوغاز
عالي است
فريدون سياوشي
يكشنبه ۰۸ دي ۱۳۹۲ ساعت ۱۹:۰۱:۵۷ - درباره سازه های آبی شوشتر
عالی
علیرضاخشنود
جمعه ۲۵ اسفند ۱۳۹۱ ساعت ۱۵:۳۵:۱۰

سیراف واقع در استان بوشهر و شهر بندر بوشهر |
|
![]() |
|
نوع بنا : تاریخی قدمت : ساسانیان ( تاریخ میلادی : 224-642 م ) |
|
سیراف در جنوب شهر بندر بوشهر در جوار بندر کوچک طاهری قرار دارد. این شهر باستانی بزرگ شامل بنادر سه گانه کنونی یعنی بندر طاهری، کنگان و دیر بود. روزگاری همه ناخدایان، جاشویان و بازرگانان هم آهنگ با غوغا و کوبش امواج بر دیوار ساحلی، این بندر را به عنوان یکی از پرجوش و خروش ترین بنادر جهان مشهور کرده بود. امروزه خاموش و آرامشی پایان ناپذیر، ویرانه های آن را در آغوش گرفته است.
قدمت سیراف با توجه به مدارک تاریخی و کشفیات باستان شناسی به دوره ساسانیان می رسد. نام اولیه این بندر را «اردشیر آب» بود که درگذر تاریخ به سیراف تبدیل شده است. ظاهراً اردشیر بابکان در جریان احداث این بندر به علت اهمیت آب در موقعیت سخت جغرافیایی آن، یک شبکه گسترده آبرسانی نیز ایجاد کرده بود.
این بندر از بنادر مهم خلیج فارس در عهد ساسانیان بود و در منتهی الیه شاهراه بازرگانی مهم ساسانیان که از شهر گور (فیروزآباد کنونی) می گذشت، قرار داشته است. جاده مفروش سنگی و پهن گور به سیراف، راهنمای کاروانهای بزرگ تجاری بوده که آنان را به ساحل دریا هدایت می کرده است.
ترقی و شکوه و جلال سیراف در قرون اولیه اسلامی به وقوع پیوست. همزمان با قدرت یافتن آل بویه و تبدیل شیراز به مرکز نظامی وسیاسی، بندر سیراف به علت نزدیکی آن، به شیراز به یک بندر بازرگانی مطمئن بدل شد و حتی بندری نظامی نیز به شمار می رفت.
سیراف در روزگار دیلمیان به سبب قدرت سیاسی و اقتصادی و نظامی آنان بندر بزرگ خلیج فارس بود وشاید تنها بندر ایرانی صادرات و واردات اصلی در خلیج فارس محسوب می شد. دریانوردی و بازرگانی مشغله اصلی مردمان این خطه بود. ناخدایان و دریانوردان سیراف شهره آفاق بودند. این بندر در قرن سوم هجری واسطه عمده تجارت بین کشورهایی مانند هندوستان، چین ، جزایر هند شرقی ، زنگبار و بصره بود. بازرگانی در خلیج فارس در سده سوم و چهارم هجری به بالاترین درجه پیشرفت خود رسیده بود، همه ساله کشتی های بزرگ چینی از بندر سیراف حرکت می کردند و در بازگشت کالاهایی مانند سنگ های قیمتی ، عاج ، چوب صندل، چوب آبنوس، کاغذ، عنبره ، انوع عطریات هندی و ادویه می آوردند. از بندر سیراف کشتی های کوچک تر این کالاها را به بنادر دیگر خلیج فارس می بردند. همچنین سیراف مهم ترین مرکز تجارت مروارید بود. بنا به نوشته تاریخ نویسان ، در قرون اولیه اسلامی سیراف یکی از پرجمعیت ترین و آبادترین شهرهای اردشیر خوره (یکی از پنج بخش فارس) محسوب می گردید.
در حال حاضر آثار باستانی سیراف در جلگه باریکی به طول 4 کیلومتر و به عرض 700 متر مشاهده می شود. کاوش های باستان شناسی سیراف از سال1345 توسط یک هیئت مشترک باستان شناسی ایران _انگلیس شروع گردید و تا سال 1352 هفت فصل کاوش دو این محوطه باستانی صورت گرفت. در خلال این کاوش های باستان شناسی آثاری به شرح زیر پدیدار شد:
- قسمتی از یک دژ دفاعی تقریباً مربع شکل اواخر دوره ساسانی، خندق کم عمقی در شمال قلعه و یک ورودی باشکوه با برج های نیم دایره در قسمت جنوبی. احتمال می رود این دژ توسط شاهپور دوم به عنوان یک پایگاه دفاعی ساخته شده باشد.
- مسجد جامع سیراف مربوط به اواخر قرن دوم هجری قمری و چندین مسجد کوچک مربوط به قرون سوم و چهارم هجری قمری.
- قسمتی از محله اعیان نشین با خانه ها و خیابان ها وکوچه های منظم از سده سوم و چهارم هجری قمری .
- کوره های سفالگری و شیشه گری قرن چهارم هجری قمری .
- ساختمانی مشابه کاروانسرا یا زرادخانه یا انبار گمرک از قرن چهارم هجری قمری . این ساختمان بر تپه ای مشرف به دریا بنا شده است و احتمال دارد مرکز اداری و حکومتی سیراف بوده باشد.
- تعدادی آرامگاه های گروهی در ارتفاعات شمال سیراف.
- یک مجموعه ساختمانی کاخ مانند و چند بنای دیگر. |
|
آدرس :جنوب بندر بوشهر | |
تعداد بازدید : 6031 |
تعداد نظرات : 1
1 نظر درحال تایید است و یا بدلیل مغایرت با ارزشهای انسانی حذف شده است
|
نظر خود را در مورد سیراف ثبت کنید.
|