مقاصدی که با ۲ میلیون تومان میتوان به آنها سفر کرد
نظرات شما
- درباره دریاچه بزنگان
چندین بار از این دریاچه زیبا بازدید کرده ام . متاسفانه هر سال از وسعت و مقدار آب آن کاسته می شود. خدمات و نگه داری امکانات اندک توریستی آن نیاز به توجه بیشتر دارد. در اطراف دریاچه و در سنگهای اهکی اطراف فسیل های مختلفی از دو کفه ای و گاستروپود های زیبا یافت می شود . به ویژه فسیل یک نوع دو کفه ای بنام هیپوریت از ویژگی های این منطقه می باشد.
وطن پور حمید رضا
چهارشنبه ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۴ ساعت ۱۸:۳۶:۱۷ - درباره کوشک اردشیر
کوشک اردشیر در شهرستان دشتستان (برازجان )است
شنبه ۱۷ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۲:۳۴:۲۰ - درباره قلعه دم دم
با سلام قلعه دمدم به دست امیر خان برادوستی ساخته شد من 12 نوه امیر خان برادوستی میباشم
رسول کاظمی
پنجشنبه ۱۰ بهمن ۱۳۹۲ ساعت ۱۷:۰۴:۴۶ - درباره دوشنبه بازار ترکمن
بندرترکمن بازاردیگری دارد بنام بازار اسکله که اجناس روسی وروسری ترکمنی در آن عرضه میشود.و همه ساله مسافران زیادی از آن بازدید میکنند.بهمن خیوه چی
بهمن خیوه چی
پنجشنبه ۲۵ اسفند ۱۳۹۰ ساعت ۱۱:۳۰:۵۴ - درباره محله عودلاجان
This was so helpful and easy! Do you have any artciles on rehab?
Katherine
دوشنبه ۱۲ فروردين ۱۳۹۲ ساعت ۱۳:۵۴:۲۱ - درباره دره اوشان-فشم (اوشون-فشم)
بهشته تهران
شیدا
دوشنبه ۲۰ آبان ۱۳۹۲ ساعت ۱۷:۱۰:۱۴ - درباره موزه شهدا
خیلی خوب باید باشد و بیشترم بشه\اما باید خوبه اراِه بشه برای جوان های امروز
عظیمی
سه شنبه ۲۹ فروردين ۱۳۹۱ ساعت ۰۱:۴۲:۰۶ - درباره درياچه اوان
زیباست.مانندهمه ی زیباییهای طبیعت ایران.
جمعه ۱۶ اسفند ۱۳۹۲ ساعت ۲۰:۰۹:۳۲ - درباره نمایشگاه خزندگان
خوبن
ماحر
دوشنبه ۲۷ مرداد ۱۳۹۳ ساعت ۱۵:۴۶:۵۷ - درباره عمارت باغ شاهزاده ماهان
با سلام یکی از بهترین مکانهای دیدنی ایران میباشد دیدن انرا مخصوصا در شب به همه توصیه میکنم
محمد محمدی
شنبه ۲۱ آبان ۱۳۹۰ ساعت ۰۲:۴۱:۵۸ - درباره مقبره در شيخ
اين شخص فرستاده امام رضا به نهاوند است .درآن زمان زلزله زيادي درنهاوند اتفاق مي افتد كه امام رضا جهت دلجوئي مردم اين شهر اين شخص را فرستاده و چون همان موقع در نهاوند فوت ميكند درآنجا نيز به خاك سپرده مي شود.
غلامرضا مقدري
سه شنبه ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۲ ساعت ۱۱:۳۹:۰۰ - درباره مقبره كمال خجندي
نام محل قرارگرفتن این بنا در محله بیلانکوه است که اشتباها ولیانکوی نوشته شده است
رحمان غفاریان قهوه چی
شنبه ۱۱ آبان ۱۳۸۷ ساعت ۲۲:۰۰:۲۷ - درباره گردشگاه بونیز
زنداد بونیز، که در بخش پایینی ارتفاعات بونیز قرار دارد، بسیار مکان باصفایی است!
رحمانیان
چهارشنبه ۲۸ فروردين ۱۳۹۲ ساعت ۰۰:۱۲:۵۶ - درباره حمام شیخ سلماس
اطلاعات شما در مورد حمام شیخ سلماس خیلی کم است
شنبه ۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۱ ساعت ۱۳:۰۰:۴۶ - درباره تپه پيسا
جای بسیار زیبایست
ررررر
يكشنبه ۲۷ بهمن ۱۳۹۲ ساعت ۰۰:۳۸:۰۴ - درباره كليساي موجومبار
کلیسای در نوع خودش خیلی زیبایی هست ولی بدلیل عدم رسیدگی در حال تخریب میباشد و میشه گفت یکی از مراکز گردشگری که میتونست برای رونق این روستا کمک کنه داره نابود میشه.............
حسین امامی
پنجشنبه ۱۴ فروردين ۱۳۹۳ ساعت ۲۲:۰۲:۳۷ - درباره حمام هلجرد
با سلام من چند سالی تو کرج زندگی میکنم ولی تا دیروز نمیدونستم چنین جای قشنگی تو کرج هست دیروز به اتفاق یکی از دوستای خوبم قرار گذاشتیم بریم جاهای دیدنی کرج و ببینیم رفتیم به سمت هلجرد متاسفانه هیچ کس از وجود چنین آثاری با خبر نبود با کمی جستجو تقریبا همه جای تاریخی اونجا رو پیدا کردیم بجز آسیاب.درخت کهن سال زیباش که توی مسجد بود و در مسجد هم بسته بود هر چی در زدیم که بریم داخل و ببینیم ه
MONA ZANDI
جمعه ۰۶ مرداد ۱۳۹۱ ساعت ۱۴:۳۴:۳۷ - درباره چشمه سبز
بسیار زیباست این چشمه و سبزی خاص آن آرامش و طیبایی خاصی به ادمی میبخشد...
هراتی
شنبه ۱۵ شهريور ۱۳۹۳ ساعت ۰۹:۲۱:۳۱ - درباره مسجد و قرآن نگل
انشاالله قسمت بشه میرم مرسی خیلی خوب بود
نیما میهمی
چهارشنبه ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۲ ساعت ۲۲:۱۵:۵۳ - درباره سازه های آبی شوشتر
فوق العادس واقعا زیباست
فاطمه
سه شنبه ۲۲ اسفند ۱۳۹۱ ساعت ۰۱:۳۶:۱۴
شهر سوخته واقع در استان سيستان و بلوچستان و شهر زابل |
|
نوع بنا : تاریخی قدمت : ۳۲۰۰ سال قبل از میلاد |
|
"شهر سوخته" در ۵۶ کیلومتری زابل و در حاشیه جاده زابل - زاهدان واقع شده و بنا بر تخمینها بیش از پنج هزار سال قدمت دارد. این شهر در ۳۲۰۰ سال قبل از میلاد پایه گذاری شده و مردم در چهار دوره بین سالهای ۳۲۰۰ تا ۱۸۰۰ قبل از میلاد در این شهر سکونت داشته اند.
وسعت "شهر سوخته" و یافته های کاوشگران این محوطه باستانی را از صورت یک محوطه عادی دوران مفرغ خارج کرده و به این نتیجه رسانده که زندگی در"شهر سوخته" با دوران آغاز شهرنشینی در فلات مرکزی ایران و بین النهرین همزمان است. سند یا کتیبهای که نام واقعی و قدیمی این شهر را مشخص کند هنوز به دست نیامده و به دلیل آتش سوزی در دو دوره زمانی بین سالهای ۳۲۰۰ تا ۲۷۵۰ قبل از میلاد "شهر سوخته" نامیده می شود. "کلنل بیت"، یکی از ماموران نظامی بریتانیا از نخستین کسانی است که در دوره قاجار و پس از بازدید از سیستان به این محوطه اشاره کرده و نخستین کسی است که در خاطراتش این محوطه را شهر سوخته نامیده و آثار باقیمانده از آتش سوزی را دیده است. پس از او "سر اورل اشتین" با بازدید از این محوطه در اوایل سده حاضر، اطلاعات مفیدی در خصوص این محوطه بیان کرده است. بعد از او شهر سوخته توسط باستان شناسان ایتالیایی به سرپرستی "مارتیسو توزی" از سال ۱۳۴۶ تا ۱۳۵۷ مورد بررسی و کاوش قرار گرفت. بر مبنای یافته های باستان شناسان شهر سوخته ۱۵۱ هکتار وسعت دارد و بقایای آن نشان میدهد که این شهر دارای پنج بخش مسکونی واقع در شمال شرقی شهر سوخته، بخشهای مرکزی، منطقه صنعتی، بناهای یادمانی و گورستان است که به صورت تپههای متوالی و چسبیده به هم واقع شده اند. هشتاد هکتار شهر سوخته بخش مسکونی بوده است.
تحقیقات نشان داده که این محوطه بر خلاف اکنون که محیط زیست کاملاً بیابانی دارد و فقط درختان گز در آنجا دیده میشود، در پنج هزار سال قبل از میلاد منطقهای سبز و خرم با پوشش گیاهی متنوع و بسیار مطلوب بوده و درختان بید مجنون، افرا و سپیدار در آنجا فراوان وجود داشته است. در آن دوران نیز این منطقه بسیار گرم بوده، اما آب رودخانه هیرمند و شعباتش به خوبی زمینهای کشاورزی شهر سوخته را سیراب میکرده است.
دریاچه هامون در ۳۲۰۰ قبل از میلاد (و دست کم تا زمان ظهور اشو زرتشت) دریاچهای بزرگ و پرآب بوده و رودها و شاخههای قوی از آن منشعب میشده و در اطراف آن نیزارهای وسیعی وجود داشته است.( اهمیت و وسعت این دریاچه در هزاران سال قبل؛با توجه به اینکه محل ِ وقوع مهمترین اسطوره های اوستایی و پهلوی و مرتبط با ظهور موعود و منجی آخرالزمان زرتشتی (سوشیانس یا سوشیانت) است و نظر به اینکه در قدیمیترین نوشته های اوستایی که به بیش ازسه هزار سال قبل بر میگردند؛ به آن اشاره شده، مورد تاکید قرار میگیرد.) در بررسیهای منطقهای در اطراف شهر سوخته، بستر رودخانه های مختلف و آبراه هایی پیدا شده که به مزارع کشاورزی شهر سوخته آب میرسانده اند. در اولین فصل کاوش در شهر سوخته کوچه ها و خانه های منظم، لوله کشی آب و فاضلاب با لوله های سفالی پیدا شد که نشان دهنده وجود برنامه ریزی شهری در این شهر است.
شهر سوخته مرکز بسیاری از فعالیتهای صنعتی و هنری بوده، در فصل ششم کاوش در شهر سوخته نمونههای جالب و بدیعی از زیورآلات به دست آمد. در جریان حفاریهای فصلهای گذشته در شهر سوخته مشخص شد که با توجه به صنعتی بودن شهر و وجود کارگاه های صنعتی ساخت سفال و جواهرات در این منطقه، ساکنان آن از درختان موجود در طبیعت محوطه برای سوخت استفاده میکرده اند.و طبق برخی گفته ها یکی از دلایل نابودی این شهر، قطع بی رویه درختان برای استفاده از آنان در کوره های سفال سازی بوده است.
باستان شناسان با یافتن مهره ها و گردنبندهایی از لاجورد و طلا در یک گور درباره روشهای ساخت ورقه ها و مفتولهای طلایی به تحقیق پرداختند و دریافتند صنعتگران شهر سوخته با ابزارهای بسیار ابتدایی ابتدا صفحه های طلایی بسیاز نازک به قطر کمتر از یک میلیمتر تهیه کرده و بعد آنها را به شکل لوله های استوانهای درمی آوردند و پس از اتصال دو سوی ورقه ها به یکدیگر مهره های سنگ لاجورد را در میان آن قرار میدادند.
در شهر سوخته، انواع سفالینه ها و ظروف سنگی، معرق کاری، انواع پارچه و حصیر یافت شده که معرف وجود چندین نوع صنعت، به ویژه صنعت پیشرفته پارچه بافی در آنجاست. تاکنون ۱۲ نوع بافت پارچه یکرنگ و چند رنگ در شهر سوخته به دست آمده است. مشخص شده مردم این شهر با استفاده از نیزارهای باتلاق های اطراف هامون سبد و حصیر میبافتند و از این نیها برای درست کردن سقف هم استفاده میکردند. کشف قلاب و تور ماهیگیری بیانگر این موضوع است که صید ماهی و بافت تورهای ماهیگیری نیز از دیگر مشاغل مردمان شهر سوخته بوده است.
شهر سوخته ابتدا در پي يك بحران سياسي، كوچك شده و در حدود سال 2000 قبل از ميلاد بر اثر خشك شدن دلتاي رودخانه هيرمند به كلي از بين رفته است. ديوارها در معماري دوره اول (قديمترين دوره استقرار) خشتي است. ساختمانهاي دوره دوم و سوم شباهت زیادی به بناهاي دوره اول دارند، اما از آنها وسيعتر مي باشند. از دوره چهارم، بقاياي يك ساختمان يا كاخ بزرگ به وسعت 650 متر مربع به دست آمد كه به احتمال در سال 1800 قبل از میلاد، سوخته و ويران شده است.
قبرستان شهر سوخته كه به طور تصادفي در سال 1972 ميلادي توسط باستان شناسان شناسايي شد، در بخش جنوب غربي تپه واقع گردیده است.قبور موجود در اين گورستان را حدود 20000 قبر تخمين زده اند.
سفال شهر سوخته از نوع نخودي است كه در تمام ادوار چهار گانه استقرار متداول بوده است. سفال خاكستري نیز یکی دیگر از مصنوعات این شهر به حساب می آید، كه نوع خاكستري با نقش قرمز آن تنها در دوره اول، و خاكستري با نقش سياه با تزيين چند رنگي در دوره هاي اول و دوم رايج بوده است. معروف ترين سفال شهر سوخته، نوع تركمني يا نوع كويته است كه بيش از چهل درصد از سفالها را تشكيل مي دهد و شباهت بسيار نزديكي به سفال به دست آمده از افغانستان و تركمنستان دارد. شكلهاي رايج ظروف سفالي را ليوانهاي ساده وكاسه هاي ساده و قمقمه تشكيل مي دهد.
تمام سطح منطقه باستانی شهر سوخته پوشیده از قطعات خرد شده سفال است که ظاهرا بیشتر آن را سفال های شکسته شده در فرایند تولید، تشکیل داده است و به نظر می رسد اهالی شهر به منظور سنگ فرش کردن نقاطی از شهر از آن استفاده نموده اند.
اشياي فراوان به دست آمده از شهر سوخته را بيشتر مهره هاي سنگي و پيكره هاي كوچك گلي به شكل حيوانات گوناگون، و ابزارهاي ساخته شده از چوب و فلز تشكيل مي دهند. اشياي زينتي از سنگ لاجورد و فيروزه و عقيق نيز، به مقدار فراوان از شهر سوخته بدست آمده است. از مهمترين كشفيات در اين محل ، يك لوح گلي به خط "ايلامي مقدم" است.
پيش از انقلاب، باست |
|
آدرس :7کیلومتری زابل و در حاشیه جاده زابل - زاهدان | |
تعداد بازدید : 5266 |
تعداد نظرات : 2
2 نظر درحال تایید است و یا بدلیل مغایرت با ارزشهای انسانی حذف شده است
|
نظر خود را در مورد شهر سوخته ثبت کنید.
|