مقاصدی که با ۲ میلیون تومان میتوان به آنها سفر کرد
نظرات شما
- درباره كليساي شوغات مقدس
با سلام لازم به توضیح است کلمه مارالان کلمه ای واحد است و نوشتن آن بطور جداگانه صحیح نمی باشد لطفا در سایت اصلاح فرمائید
اتابکی
جمعه ۰۷ آذر ۱۳۹۳ ساعت ۱۸:۳۵:۴۰ - درباره بنای تاریخی رختشوی خانه زنجان
این بنا بسیار زیبا و کم نظیر بود و دین آن لطف زیادی دارد امیدوارم دیدن آن را از دست ندهید.
جعفر رجبی فر
جمعه ۲۵ آذر ۱۳۹۰ ساعت ۱۱:۲۹:۲۶ - درباره امامزاده سيد فخر الدين
چند سالی است که بنای این بقعه بازسازی شده است و بنای سابق آن کاملا تخریب و با آجر چینی بازسازی شده است که نمای آن زیبا است اما فاقد مهمانسرا می باشد
شاکر حسینی یگانه
چهارشنبه ۱۱ بهمن ۱۳۹۱ ساعت ۲۱:۱۸:۰۷ - درباره سازه های آبی شوشتر
باسلام. سازه های آبی شوشتر ، دهمین اثر ثبت شده ی ایران در فهرست میراث جهانی یونسکو به شماره 1315 . در میدان معروف به "میدان آبشارها"فروشگاههای صنایع دستی و برخی دیگر از اقلام مورد نیاز گردشگران وجود دارد.
سین سهیلی
يكشنبه ۱۵ دي ۱۳۹۲ ساعت ۰۱:۴۸:۲۸ - درباره کوشک اردشیر
کوشک اردشیر در شهرستان دشتستان (برازجان )است
شنبه ۱۷ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۲:۳۴:۲۰ - درباره تالاب عمارت
خیلی متاسفم که اهالی روستای عمارت خودشون صاحب اب هستند اما نمیتونن از اب زلال چشمه استفاده کنند و روستاهای پایینتر اجازه استفاده از اب رو به اهالی روستای عمارت نمیدهند
علی صفری
شنبه ۰۷ فروردين ۱۳۹۵ ساعت ۱۶:۲۲:۵۲ - درباره روستای ارنگه
A roillng stone is worth two in the bush, thanks to this article.
Kelenna
سه شنبه ۱۳ فروردين ۱۳۹۲ ساعت ۰۴:۰۹:۰۵ - درباره روستای دودهک
باسلا م باتشکر از زحمات شما حیف که دیر به داد آثار باستانی رسیدند کاش می شد پل شاه عباسی دوباره ترمیم میشد
شنبه ۱۸ آبان ۱۳۹۲ ساعت ۱۱:۰۵:۴۸ - درباره روستاي وشنوه
با سلام . جانبازی هستم . شیمیایی و اعصاب و روان روستای وشنو بسیار عالی . امکانات بسیار کم . مشکل اصلی و واقعا مشکل فقط گاز و گاز و گاز . وسلام .
حمید بهرامی
پنجشنبه ۲۷ اسفند ۱۳۹۴ ساعت ۰۹:۴۸:۵۰ - درباره تالاب عمارت
مکان جالب و بکر وقشنگی است
افسانه خانی
يكشنبه ۰۵ خرداد ۱۳۹۲ ساعت ۱۲:۱۳:۰۶ - درباره امامزاده هاشم
خــاطره خوبی از اونجا دارم
ا.ف
جمعه ۲۹ خرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۰:۲۴:۴۶ - درباره آبشار یاسوج
یاسوج بهشت گمشده
حامد
شنبه ۲۶ اسفند ۱۳۹۱ ساعت ۱۶:۰۸:۲۶ - درباره آب گرم گنو
خیلی پول می گیرن واقعاً این رسمش نیست حرومشون باشه
مصطفی حسین خانی
چهارشنبه ۲۳ اسفند ۱۳۹۱ ساعت ۱۲:۰۶:۰۲ - درباره امامزاده سیدنصرالدین
با تشکراز عدم بررسی نظر قبلی اینجانب اگر مایل هستید عکسهایی که از آرامگاه امامزاده فوق گرفته ام برایتان بفرستم تا ملاحظه بفرمائید که ایشان نبیره امام محمد باقر میباشند.(لطفا این یکی را نیز ترتیب اثر ندهید)
سیدعلی مطهری
جمعه ۰۷ بهمن ۱۳۹۰ ساعت ۲۲:۴۴:۰۳ - درباره قلعه نوشيجان
man malayeri hastam be noshijan ham rafteam ama ehsasi ke anja be adam dast mide motafavete az yek taraf be onvane yek irani eftekhr mikoni ke sahebe asl o nasabi va mojebe khoshhalite ke dar jaii ghadam nahadi ke rozgari donya be zano daramade bod pishe payat va az tarafe dovom ghebte mikhori ke in mirase geranbaha be bado abo baran seporde shode va hich kas be an tavajoh nemikone dar makani hasti ke hich kas jorate posht kardan ra nemikarde va emroz jaygahe posht shode vaghean motaasefam. man davat mikonam ke bebinid ta bavar konid
ahmad cheraghi
چهارشنبه ۱۴ اسفند ۱۳۸۷ ساعت ۱۰:۴۶:۳۲ - درباره درياچه اوان
زیباست.مانندهمه ی زیباییهای طبیعت ایران.
جمعه ۱۶ اسفند ۱۳۹۲ ساعت ۲۰:۰۹:۳۲ - درباره امامزاده سیدنصرالدین
باسلام وتشکر باتوجه به شجره نامه ای که دست به دست به مارسیده وهمچنین تصویر کتابی ازکتابخانه ایت الله مرعشی نجفی که تطابق کامل باشجره نامه دارد این امامزاده سیدنصرالدین یاناصرالدین از اولاد امام محمدباقرمیباشد.مطلب جالب اینکه حتی به محل دفن نیزدرکتاب یادشده اشاره شده است. مدارک فوق نزداینجانب موجودمیباشد. خواهشنمنداست اصلاح بفرمایید.
سیدعلی مطهری
يكشنبه ۱۱ دي ۱۳۹۰ ساعت ۰۳:۱۶:۰۸ - درباره آبشار بهرام بیگی
ابشار بهرام بیگی جز مارگون هستش نه لوداب
من خودم
پنجشنبه ۲۸ دي ۱۳۹۱ ساعت ۱۵:۴۳:۵۳ - درباره موزه تاريخ طبيعي
امیدوارم با توجه به شرایط زیست محیطی و پوشش گیاهی و تنوع درختان جنگلی و حیات وحش شبه جزیره میانکاله بتوانیم چنین موزه در بهشهر بر پا گردد
سه شنبه ۲۳ آبان ۱۳۹۱ ساعت ۱۴:۱۶:۱۴
درباره داور یوسفی
زهرا شجاعی
سه شنبه ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۴ ساعت ۰۱:۰۳:۴۶
آتشکده ری |
|
نوع بنا : تاریخی قدمت : ساسانیان ( تاریخ میلادی : 224-652 م ) |
|
در سمت راست جاده ری به ورامین در جنوب شرقی حرم حضرت عبدالعظیم(ع) در نزدیكی روستای قلعهنو بر فراز تپهای بلند، بنایی كهنه از دوره ساسانیان خودنمایی میكند. این بنای قدیمی بقایای آتشكده بزرگ ری است. یكی از مهمترین آتشكدههای پیش از اسلام كه به روایت تاریخ طبری از آن قدیمیتر وجود ندارد. براساس كتاب تاریخ طبری، این آتشكده محل نگهداری آتش مقدس بوده چنانكه در جایی دیگر نیز گفته شده؛ یزدگرد پس از شكست جلولا از حلوان به ری آمد و آتش مقدس را از آنجا برگرفت و به مرو برد.
این آتش مقدس همان است كه زرتشتیان معتقدند از آسمان فرستاده شده و تاكنون خاموش نشده و آتش دیگر آتشكدهها در ایران زمین نیز از آن گرفته شده است. از آنجا كه ری در دوران پیش از اسلام محل استقرار موبد موبدان بود، آیینهای مهم مذهبی زرتشتیان در این آتشكده برگزار میشد كه بر ارزش آتشكده ری میافزاید. بخشی از بنای آتشكده ری در زمان حمله اسكندر به ایران خراب شد و تنها قسمتی از بنای چهارطاقی و زیبای این آتشكده به صورت دو میل باقی ماند. از این رو بقایای به جای مانده از آتشكده ری را كه بر تپهای واقع شده تپه میل میخوانند.
بنای آتشكده از سنگ لاشه، خشت و آجر با ملات ساروج ساخته شده است. آنچه از پوشش بنا در زمان حاضر بر جای مانده؛ یك جفت قوس هلالی با نقطه بیضی است. در راستای محور اصلی تالار، راهروی كم عرض تونل مانندی سراسر طول تالار را از زیر طی میكند كه از منتهیالیه غربی، راهروی هم عرض دیگری بر آن عمود میگردد و ورودی اصلی راهروی زیرین در جبهه شرقی، زیر ایوان اصلی است. بنای چهارطاقی آتشكده دارای چهار دالان سرپوشیده بوده كه آتش مقدس را برای حفاظت از آب، خاك و باد از این دالانها عبور میدادند. در اكتشافات انجام شده تنها یكی از این دالانها پدیدار شده است. در كتاب مروجالذهب مسعودی، احداث آتشكده ری را به فریدون نسبت میدهد و راویان روایت كردهاند كه اعراب در فتح ری چون با مردم آنجا صلح كردند آتشكده را باقی گذاردند. به جای ماندن قسمتی از طاقهای این آتشكده در عصر حاضر گواهی است بر اینكه آتشكده ری در زمان صدر اسلام خراب نشده است.
بلندی تپهمیل از سطح دشت اطراف۱۸متر و حدود ۲۵ متر پهنا و ۲۰ متر درازا دارد، پیرامون این تپه بلند تپههای كمارتفاع كوچكتر پراكنده شده كه مشرف بر آنها قرار گرفتهاست، این مجموعه منطقهای به وسعت حدود۸۰۰ در ۹۰۰ متر را شامل میشود.
برای نخستین بار در سال ۱۹۰۹میلادی یك هیات فرانسوی فعالیت خود را به منظور كاوش در محوطه باستانی تپه میل آغاز كرد. پس از آن؛ هیاتی ایرانی از سال ۱۳۳۱ تا ۱۳۳۴ كار حفاری و مرمت قسمتهایی از این بنا را به عهده گرفت و آخرین دوره مطالعات باستان شناسی در این محل در سال ۱۳۷۸انجام شد. آثار بدست آمده در تپه میل گچبریهایی با نقوش اسلیمی و گیاهی مربوط به اواخر دوران ساسانی و اوایل دوره اسلامی است که در فهرست آثار ملی ایران نیز ثبت شده است .
|
|
آدرس :سمت راست جاده ری به ورامین در جنوب شرقی حرم حضرت عبدالعظیم(ع) در نزدیكی روستای قلعه نو | |
تعداد بازدید : 2692 |
تعداد نظرات : 3
3 نظر درحال تایید است و یا بدلیل مغایرت با ارزشهای انسانی حذف شده است
|
نظر خود را در مورد آتشکده ری ثبت کنید.
|