مقاصدی که با ۲ میلیون تومان میتوان به آنها سفر کرد
نظرات شما
- درباره باغ گلشن
سلام ما که شب رفتیم چیز خاصی ندیدیم
حامد جوانبخت
شنبه ۱۴ آبان ۱۳۹۰ ساعت ۰۳:۴۳:۵۸ - درباره مسجد و قرآن نگل
با تشکر از زحماتی که برای معرفی جاذبه های گردشگری کشور عزیزمان می کشید یه انتقاد ازتون داشتم. اگه عکسی از جاذبه ای که معرفی می کنید ندارید عکس نذارید بهتر از اینه که یه عکسو واسه چند تا جاذبه بذارید. اینطوری اطلاعات غلط به افراد می دید. این مورد رو تو خیلی از مواردی که تو سایتتون گذاشتین دیدم یک کارشناس ارشد مدیریت جهانگردی
N.B
يكشنبه ۲۲ مرداد ۱۳۹۱ ساعت ۱۱:۵۱:۳۰ - درباره روستای دودهک
باسلا م باتشکر از زحمات شما حیف که دیر به داد آثار باستانی رسیدند کاش می شد پل شاه عباسی دوباره ترمیم میشد
شنبه ۱۸ آبان ۱۳۹۲ ساعت ۱۱:۰۵:۴۸ - درباره پلهای باستانی خیرآباد (پل سفلایی)
man etelate b shtari nesbat be 4 tafgi daram khastin dar ekhtyaretoon m izaram
farshad
دوشنبه ۱۶ آبان ۱۳۹۰ ساعت ۰۸:۰۰:۵۶ - درباره خانه منجم باشی
خوب
ابراهیم قویدل
شنبه ۰۳ دي ۱۳۹۰ ساعت ۱۱:۳۳:۴۰ - درباره امامزاده بی بی سکینه
سلام یکی ازدوستان من فوت کرده بهم گفتن توبیبی سکینه خاک سپردن میخوام بدونم درست یادروغ بهم گفتم اسمش پرستواسماعیلی شماره تلفن من 09388346614
محمدحسن اسودی
سه شنبه ۰۱ بهمن ۱۳۹۲ ساعت ۲۳:۵۷:۲۴ - درباره ايوان سنگي نياق
من دانشجوي رشته ي معماري هستم و اصا لتا نياقي ولي متا سفانه بدليل كم توجهي هاي ميراث فرهنگي و ديگر ارگان ها در حفاظت از اين ميراث فرهنگي گرانبها وكم توجهي در معرفي اين اثر به ديگر هم ميهنان هر ساله شاهد تخريب اين اثر بوده من به عنوان يك ايراني كه سعي داره اصالت خودش را حفظ كنه از شما مي خوام كه اطلاعات بيشتري در مورد اين بنا در اختيار ما قرار بدين و از تخريب آن جلوگيري كنيد تا آيندگان هم
سام
شنبه ۲۴ اسفند ۱۳۸۷ ساعت ۲۳:۰۱:۲۴ - درباره میل گنبد قابوس
با درود و ادب 1-مشخصات ارائه شده درسایت بابعضی ازمشخصات نوشته شده در محل برج(بالای تپه)مغایرت دارد. 2- آجر استفاده شده دربرج ازآجر معمولی نبوده بلکه ازآجر باسطح مربع وجانبی مستطیل (مربع مستطیل)میباشد که دردوران قدیم ازاین نوع آجراستفاده می شده است. 3-مصالح استفاده شده در تعمیرونگهداری خیلی ضعیف بوده بطوریکه اصلابااصل سازه همخوانی ندارد. 4-حراست ازاین میراث عظیم واقعاضعیف میباشد. 5-نقش
سلیم حبیب پور گتابی
شنبه ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۳ ساعت ۱۳:۵۶:۰۲ - درباره قلعه سرماج
برادر عزیزم در خصوص معرفی کامل پیشینه روستا مقصراصلی خود ما اهالی آن هستیم ..... آیا تا کنون شخصی اقدام به تحقیق و مطالعه تاریخ در این زمینه نموده ........؟؟؟؟؟؟؟
حسن معصومی
پنجشنبه ۰۸ آبان ۱۳۹۳ ساعت ۰۰:۵۰:۰۶ - درباره چشمه ازناو
من حدود مرداد ماه 91 از اين چشمه بازديد كردم. بنظر من اين چشمه جاذبه خاصي نداشت. محوطه استخرمانند حالت طبيعي آن را از بين برده، امكانات اوليه هم وجود ندارد.
چهارشنبه ۲۶ مهر ۱۳۹۱ ساعت ۱۵:۰۶:۱۰ - درباره دره آبغد
آبغد بعد از فردوسی چه ربطی داره به چناران؟
محمد حمیدی راد
سه شنبه ۲۵ اسفند ۱۳۹۴ ساعت ۱۳:۵۳:۳۰ - درباره تپه اهرنجان
خیلی ممنون عالی بود
نسرین باقری اهرنجانی
شنبه ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۳ ساعت ۲۲:۰۰:۳۸ - درباره جنگلهای منطقه بانه
واقعا اردیبهشت کردستان دیدنی به خصوص جنگلهای بلوط بانه . عاشقشم
محمد
چهارشنبه ۰۸ خرداد ۱۳۹۲ ساعت ۱۶:۲۲:۳۵ - درباره قلعه بردوك
تمام گفته های دروغ را نه باور کنید نه بخوانید چون قلعه بردوک متعلق به اجداد بیگ زاده هاست
آرام و ولات اشرفی بیگ زاده
دوشنبه ۲۱ دي ۱۳۹۴ ساعت ۱۷:۴۸:۵۴ - درباره تالاب عمارت
دوست گرامی، سرکار خانم بهراد، پیداکردن اطلاعات درخواستی شما برای آدرس دقیق این تالاب، موجب شد تا تحقیقات زیادی در این زمینه صورت گیرد که حاصل آن در متن قرار گرفته است. تقدیم به شما و تمام کاربران عزیز سایت.
سایت جامع گردشگری ایران
شنبه ۰۸ بهمن ۱۳۹۰ ساعت ۱۱:۴۸:۰۸ - درباره مارگون
مارگون زیباترین شهریست که تا به حال دیده ام.همچنین آب و هوای مارگون واقعا بی نظیر است.
حامد
پنجشنبه ۱۱ آبان ۱۳۹۱ ساعت ۱۹:۱۶:۱۱ - درباره مزار بی بی زینب خاتون
بسیار عالی و خیلی هم حاجت رواس بی بی
دوست
جمعه ۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۳ ساعت ۲۱:۲۶:۰۹ - درباره معبد زیگورات (چغازنبیل )
لایککککککککککککککککککککککککککککککک
سحر سجاذی نیا
سه شنبه ۲۷ بهمن ۱۳۹۴ ساعت ۱۹:۳۸:۰۵ - درباره شیروان دره سی
لطفا به همراه تصویر باشد (شنیدن کی بود مانند دیدن)
نامی
پنجشنبه ۱۳ تير ۱۳۹۲ ساعت ۱۳:۵۴:۰۸ - درباره ییلاقات ماهان
لطفا بخش جاذبه های شهرها رو ویرایش کنید تا جاذبه ها به صورت دوباره یا چندباره تکرار نشن و کیفیت سایت بالاتر بره. با تشکر یک کارشناس ارشد جهانگردی
N.B
يكشنبه ۲۲ مرداد ۱۳۹۱ ساعت ۱۳:۱۸:۳۱

میل گنبد قابوس واقع در استان گلستان و شهر گنبد کاووس |
|
![]() |
|
نوع بنا : تاریخی قدمت : قرن چهارم ه ق |
|
بنای آجری میل گنبد قابوس از نقطه نظر عظمت معماری، ویژگی های هنری و تکنیکی در زمره بزرگ ترین مفاخر معماری قرن چهارم هجری قمری به شمار میرود. ساختمان ا پن میل که آرامگاه شمس المعالی قابوس بن وشمگیر زیاری است، در بالای تپه ای در میان پارک بزرگ شهرگنبد کاووس واقع شده است.
اپن بنا از زیبا ترین و با شکوه ترین بنا های اوایل دوره اسلامی است که علیرغم استفاده بسیار کم از عناصر تزثینی، دارای ساختارهای متناسب، موزون، مستحکم و زیباست که نوعی احساس شکوه و زیبا یی را به بیننده القا می کند. ساختمان میل در اصل متشکل از سه قسمت شالوده ، ساقه وگنبد مخروطی است که روی هم رفته 55 متر ارتفاع دا رند. ساقه این میل بر روی پایه ای مدور قرار دارد و تنها نزد یک به 6 متر آن بیرون از زمین است و بر اساس مطالعات به عمل آمده بخش بزرگی از آن در دل زمین فرو رفته است.
خود ساق با نمای دایره ای پره دار، بر روی این شالوده قرار گرفته است و 37 متر ارتفاع دارد. در بدنه ساقه بنا 10 پره مثلثی شکل با فواصل معین و با تناسب و زیبا یی کامل قرار گرفته است ، به طوری که علاوه بر ایجاد زیبا یی ، از حجم ساده و بی قواره ساقه کاسته و نیز موجب استحکام بنا شده است.
تنها تزئین ا ین ساقه در بالای در ورودی مشتمل بر دو رشته کتیبه کوفی آجری است که یکی در ارتفاع 8 متری از سطح زمین و د یگری زیر پا کار گنبد تعبیه شده است. عرض ا ین کتیبه ها 80 سانتی متر و هر دو مشتمل بر یک عبارت تاریخی است که سال (397 ه.ق و375 ه.ش) را نشان می دهد. ا ین کتیبه عاری از هرگونه پیرا یه و تزئینات است وهمچون خود گنبد، تنها به استحکام و ماندگاری آن توجه شده است. خطوط و حروف کتیبه با آجر ساده قرمز رنگ که روی آن ساییده شده، بدون هیچ گونه روکشی در درون قاب های آجری جای گرفته است. خطوط کوفی ساده این کتیبه ، دار ای برجستگی است و در عین حال، نوعی تراش ظریف و زیبا یی متناسبی دارد که از هر جهت با هیأت ساختمان آرامگاه تناسب دارد.
گذشته از سادگی کتیبه، در هنگام نصب خطوط و قابسازی آن ، این نکته مراعات شده که از هر جهت ماندگاری از بر روی بدنه تضمین شود. برای این منظور، هر کدام از حروف آجری و آجرهای قاب کتیبه ریشه های بلندی دارد که درون دیوار گنبد فرو رفته است. به همین خاطر و به علت پختگی آجر قرمز و استحکام آن هنوز پس از هزار سال،کتیبه تقریبا سالمی جای مانده است. تکرار یک متن در دو جای بنا نیز به ماندگاری محتوای کتیبه کمک بزرگی کرده است.
بدنه بنا سراسر از آجر پخته قرمز رنگ ساخته شده است. آجر های ساخته این بنا که در نها یت پختگی و استحکام هستند، به علت تابش آفتاب در طول قرن ها به رنگ زرد طلایی در آمده اند که خود بر زیباثی بنا افزوده است. شکل آجرهائی که در بنا به کار رفته، معمولی و یکسان است، به جز آجرهائی که در بدنه گنبد مخروطی مورد استفاده واقع شده است. آجرها خوب پخته شده و خوب به ملاط چسبیده وسخت تو پر و یکپارچه است.
گنبد مخروطی بنا به ارتفاع 18 متر بر روی ساقه بنا شده است. ا ین گنبد بر خلاف اکثر برج ها وگنبدهای آرامگاهی یک پوش است و بدون هیچ واسطه ای بر روی بدنه برج قرار گرفته و شیب تند و سطح صاف و صیقلی آن به ماندگاری گنبد کمک فراوان کرده است. درون بنای گنبد قابوس ،ساده و تنها با اندود گچ پوشش یافته که با گذشت زمان به سیاهی گرا ییده است.
بر بالای سر در ورودی بنا دو رشته مقرنس زیبای ساده کار شده که جز اولین نمونه مقرنس های هنر اسلامی ایران به شمار می ورد. همچنان که از متن کتیبه بر می آید این بنا در سال 397ه.ش توسط شمس المعالی قابوس بن وشمگیر آل زیار جهت آرامگاه شخصی بنا شده است. نامبرده که در آن روزگار فرمانروای گر گان بود، مردی دانشمند، هنرمند، سلحشور، دوستدار و مشوق علم و هنر بود. وی در سال402 ه.ق یعنی 5 سال بعد از ساخت گنبد قابوس وفات یافت. این بنا در فهرست بنا های تاریخی ایران به ثبت رسیده است.
|
|
آدرس :گنبد کاووس - بالای تپه ای در میان پارک بزرگ شهر | |
تعداد بازدید : 13585 |
تعداد نظرات : 5
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function split() in /home/iranped/public_html/Attractions/viewattractions.php:91 Stack trace: #0 /home/iranped/public_html/Attractions/index.php(461): require_once() #1 {main} thrown in /home/iranped/public_html/Attractions/viewattractions.php on line 91 |