مقاصدی که با ۲ میلیون تومان میتوان به آنها سفر کرد
نظرات شما
- درباره کوه تل انبار
لطفا اذعان بفرمایید که مسیر کوهنوردان و طبیعت دوستان از روستای زیارت به طرف تل انبار و زبله از راه گو خوسه با مناظر بسیار زیبا و چشم اندازهایی از دشت گرگان تا اق قلا دارد.
mehdinejad
يكشنبه ۲۱ خرداد ۱۳۹۱ ساعت ۲۳:۴۸:۴۱ - درباره قلعه سميران
باسلام و تشکر از اطلاعاتتون لطفا از مطالب تکراری استفاده نکنید از منابع مختلف برای تکمیل اطلاعات بهره ببرید، با تشکر
مصدقیان
يكشنبه ۱۴ شهريور ۱۳۹۵ ساعت ۰۹:۴۶:۱۳ - درباره تپه سراب
سلام ممنون از سایتتون همین که در حیطه باستان شناسی اطلاعاتی در اختیار دیگران قرار میدین باز خوبه اما اطلاعاتی که میدید درست نیست 1- اولا تپه سراب برجستگی کوچکی نیست 2- تپه سراب حتی نزدیک به 20cmاز زمینهای اطراف پایینتره 3- 797 پیکره حیوانی داریم از این محوطه 4-650 پیکره انسانی که 18 تای انها مرد بوده اند و....
پیمان حیدری
چهارشنبه ۰۳ دي ۱۳۹۳ ساعت ۱۷:۰۰:۲۹ - درباره قلعه تک
روستای قلعه تک جز، بخش مرکزی شهرستان کیار می باشد ودارای جمعیت 700نفری بوده قلعه جهانشاه خان صمصام بدلیل عدم توجه تخریب ودر حال حاضر اوردوگاه آموزش پرورش استان است وجه تسمیه روستای مذکور بدلیل ترک زبان بودن روستا قلعه ترک بوده وبه مرور زمان قلعه تک نامیده شده است این در همجواری شهر جونقان ودر پای کوه جهانبین واقع می باشد
طاهری
يكشنبه ۱۳ اسفند ۱۳۹۱ ساعت ۲۱:۵۱:۲۳ - درباره سرو پانصد ساله
سلام به شما و خسته نباشید. سایت بسیار ارزشمندی دارید که از برخی مطالب مربوط به شهر قم استفاده کردم. سور پانصد ساله قم متاسفانه دیگر وجود خارجی نداره. مدتی قبل توسط اوقاف قطع شد. من چند سال هست که در قم عکاسی میکنم در صورت تمایل حاضرم آرشیو عکسم رو به صورت رایگان در اختیار سایت گردشگری ایران قرار بدم. تمام موارد مربوط به قم رو یا عکسش رو دارم یا به راحتی میتونم براتون عکسش رو تهیه کنم. در صو
مصطفی معراجی
جمعه ۲۷ دي ۱۳۸۷ ساعت ۰۶:۴۳:۰۲ - درباره قصر عین الرشید
حداقل یه عکس ازاین بنای تاریخی میذاشتین
مجتبی احمدزاده
جمعه ۰۳ آذر ۱۳۹۱ ساعت ۱۴:۴۵:۴۸ - درباره کلیسای ماردانیال
اگر قبل از میلاد است چگونه اسم کلیسا را به آن نسبت میدهید؟
جمعه ۲۲ شهريور ۱۳۹۲ ساعت ۱۶:۵۶:۱۷ - درباره سازه های آبی شوشتر
فوق العادس واقعا زیباست
فاطمه
سه شنبه ۲۲ اسفند ۱۳۹۱ ساعت ۰۱:۳۶:۱۴ - درباره پل زمان خان
پل زمان خان 5 کیلومتری شهرستان سامان قرار داره . چرا نوشتین شهرکرد ؟؟؟؟
masoud
شنبه ۱۳ تير ۱۳۹۴ ساعت ۱۲:۰۸:۵۶ - درباره پل خشتی لنگرود
در برخی منابع، قدمت پل به دوره ی سلجوقی نسبت داده شده است.مصالح این پل از خشت و ساروج تهیه شده و برجسته ترین آثار تاریخی شهر است که هم اکنون نیز مورد استفاده عابر پیاده قرار می گیرد و دو منطقه بازار و گلشن لنگرود را به هم متصل می کند.
محمد
يكشنبه ۲۴ خرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۱:۵۶:۳۸ - درباره آرامگاه مير رضيالدين آرتيماني
مقبره میر رضی الدین آرتیمانی در روستای آرتیمان قرار ندارد بلکه دردامنه تپه هایی است که به روستای همینه مشهور بوده است اکنون این آرامگاه مشرف به باغ های اطراف محله جولستان و حافظ است.و بولوار منتهی به آن از میدان هلال احمر منشعب میشود که با راه روستای آرتیمان واراضی آن فاصله زیادی دارد. محیط طبیعی و آرامی دارد مخصوصا غروب زیبایی را از ایوان غربی آن میتوان تماشا کرد افسوس که درشان یک ش
ارسلان کوته اندام
پنجشنبه ۱۰ آذر ۱۳۹۰ ساعت ۰۳:۴۰:۵۰ - درباره قلعه تبت
جالب
لي
دوشنبه ۰۶ شهريور ۱۳۹۱ ساعت ۱۸:۳۴:۳۹ - درباره تپه های سیلک
لطفا آدرس دقیق تر این مجموعه های تاریخی را ذکر کنید. با تشکر فراوان از زحمات شما
علی بلانی
شنبه ۲۲ تير ۱۳۹۲ ساعت ۰۹:۲۱:۲۸ - درباره چمن متحرك
چرا عکس نمیزارید.سایت اصلا کامل نیست.کاشکی هرکسی کار خودشو درست انجام میداد....
دوشنبه ۲۴ تير ۱۳۹۲ ساعت ۱۱:۱۹:۵۹ - درباره روستای فهرج
واقعا روستای تاریخی هست کسانی که به یزد میروند حتما از این منطقه بازدید کنن
آرمان
پنجشنبه ۰۱ خرداد ۱۳۹۳ ساعت ۱۵:۳۲:۴۶ - درباره روستاي قطرم
پایگاه اینترنتی روستای قطرم www.Qotrom.ir
محمد
دوشنبه ۲۸ اسفند ۱۳۹۱ ساعت ۱۲:۰۶:۰۲ - درباره کوه پیازه
با تشکر فراوان من خودم اهل یکی از روستاهای اطراف این کوه می باشم(روستای چور) فوق العاده زیباست مخصوصا اردیبهشت ماه توصیه می کنم از دست ندید!!!آنچه را خوبان همه دارند ما یک جا داریم... باور نمی کنی بیا در خدمتیم!
دانا چوری
چهارشنبه ۱۵ آذر ۱۳۹۱ ساعت ۰۱:۱۱:۰۸ - درباره آبشار سرطاف
ما که تا به حالا این آبشارو در سرطاف ندیدیم . فکر نکنم سرطاف آبشار داشته باشه
saeed
جمعه ۱۳ آبان ۱۳۹۰ ساعت ۰۶:۰۹:۱۹ - درباره غارهای کمربند )هوتو(
بدون دیدن عکس می شه فهمید قشنگه یا نه چند تا عکس ناقابل بذارین با تشکر
مجید احمدی
شنبه ۱۴ آبان ۱۳۹۰ ساعت ۰۳:۰۹:۳۰
میل گنبد قابوس واقع در استان گلستان و شهر گنبد کاووس |
|
نوع بنا : تاریخی قدمت : قرن چهارم ه ق |
|
بنای آجری میل گنبد قابوس از نقطه نظر عظمت معماری، ویژگی های هنری و تکنیکی در زمره بزرگ ترین مفاخر معماری قرن چهارم هجری قمری به شمار میرود. ساختمان ا پن میل که آرامگاه شمس المعالی قابوس بن وشمگیر زیاری است، در بالای تپه ای در میان پارک بزرگ شهرگنبد کاووس واقع شده است.
اپن بنا از زیبا ترین و با شکوه ترین بنا های اوایل دوره اسلامی است که علیرغم استفاده بسیار کم از عناصر تزثینی، دارای ساختارهای متناسب، موزون، مستحکم و زیباست که نوعی احساس شکوه و زیبا یی را به بیننده القا می کند. ساختمان میل در اصل متشکل از سه قسمت شالوده ، ساقه وگنبد مخروطی است که روی هم رفته 55 متر ارتفاع دا رند. ساقه این میل بر روی پایه ای مدور قرار دارد و تنها نزد یک به 6 متر آن بیرون از زمین است و بر اساس مطالعات به عمل آمده بخش بزرگی از آن در دل زمین فرو رفته است.
خود ساق با نمای دایره ای پره دار، بر روی این شالوده قرار گرفته است و 37 متر ارتفاع دارد. در بدنه ساقه بنا 10 پره مثلثی شکل با فواصل معین و با تناسب و زیبا یی کامل قرار گرفته است ، به طوری که علاوه بر ایجاد زیبا یی ، از حجم ساده و بی قواره ساقه کاسته و نیز موجب استحکام بنا شده است.
تنها تزئین ا ین ساقه در بالای در ورودی مشتمل بر دو رشته کتیبه کوفی آجری است که یکی در ارتفاع 8 متری از سطح زمین و د یگری زیر پا کار گنبد تعبیه شده است. عرض ا ین کتیبه ها 80 سانتی متر و هر دو مشتمل بر یک عبارت تاریخی است که سال (397 ه.ق و375 ه.ش) را نشان می دهد. ا ین کتیبه عاری از هرگونه پیرا یه و تزئینات است وهمچون خود گنبد، تنها به استحکام و ماندگاری آن توجه شده است. خطوط و حروف کتیبه با آجر ساده قرمز رنگ که روی آن ساییده شده، بدون هیچ گونه روکشی در درون قاب های آجری جای گرفته است. خطوط کوفی ساده این کتیبه ، دار ای برجستگی است و در عین حال، نوعی تراش ظریف و زیبا یی متناسبی دارد که از هر جهت با هیأت ساختمان آرامگاه تناسب دارد.
گذشته از سادگی کتیبه، در هنگام نصب خطوط و قابسازی آن ، این نکته مراعات شده که از هر جهت ماندگاری از بر روی بدنه تضمین شود. برای این منظور، هر کدام از حروف آجری و آجرهای قاب کتیبه ریشه های بلندی دارد که درون دیوار گنبد فرو رفته است. به همین خاطر و به علت پختگی آجر قرمز و استحکام آن هنوز پس از هزار سال،کتیبه تقریبا سالمی جای مانده است. تکرار یک متن در دو جای بنا نیز به ماندگاری محتوای کتیبه کمک بزرگی کرده است.
بدنه بنا سراسر از آجر پخته قرمز رنگ ساخته شده است. آجر های ساخته این بنا که در نها یت پختگی و استحکام هستند، به علت تابش آفتاب در طول قرن ها به رنگ زرد طلایی در آمده اند که خود بر زیباثی بنا افزوده است. شکل آجرهائی که در بنا به کار رفته، معمولی و یکسان است، به جز آجرهائی که در بدنه گنبد مخروطی مورد استفاده واقع شده است. آجرها خوب پخته شده و خوب به ملاط چسبیده وسخت تو پر و یکپارچه است.
گنبد مخروطی بنا به ارتفاع 18 متر بر روی ساقه بنا شده است. ا ین گنبد بر خلاف اکثر برج ها وگنبدهای آرامگاهی یک پوش است و بدون هیچ واسطه ای بر روی بدنه برج قرار گرفته و شیب تند و سطح صاف و صیقلی آن به ماندگاری گنبد کمک فراوان کرده است. درون بنای گنبد قابوس ،ساده و تنها با اندود گچ پوشش یافته که با گذشت زمان به سیاهی گرا ییده است.
بر بالای سر در ورودی بنا دو رشته مقرنس زیبای ساده کار شده که جز اولین نمونه مقرنس های هنر اسلامی ایران به شمار می ورد. همچنان که از متن کتیبه بر می آید این بنا در سال 397ه.ش توسط شمس المعالی قابوس بن وشمگیر آل زیار جهت آرامگاه شخصی بنا شده است. نامبرده که در آن روزگار فرمانروای گر گان بود، مردی دانشمند، هنرمند، سلحشور، دوستدار و مشوق علم و هنر بود. وی در سال402 ه.ق یعنی 5 سال بعد از ساخت گنبد قابوس وفات یافت. این بنا در فهرست بنا های تاریخی ایران به ثبت رسیده است.
|
|
آدرس :گنبد کاووس - بالای تپه ای در میان پارک بزرگ شهر | |
تعداد بازدید : 13307 |
تعداد نظرات : 5
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function split() in /home/iranped/public_html/Attractions/viewattractions.php:91 Stack trace: #0 /home/iranped/public_html/Attractions/index.php(461): require_once() #1 {main} thrown in /home/iranped/public_html/Attractions/viewattractions.php on line 91 |