مقاصدی که با ۲ میلیون تومان میتوان به آنها سفر کرد
نظرات شما
- درباره موزه شهدا
خیلی خوب باید باشد و بیشترم بشه\اما باید خوبه اراِه بشه برای جوان های امروز
عظیمی
سه شنبه ۲۹ فروردين ۱۳۹۱ ساعت ۰۱:۴۲:۰۶ - درباره کاروانسرای شاه عباسی هجیب(کیخسرو)
سلام خواهشا ار مسوولین بخواهید که برای مرمت و امکانات باردیدی و تفریجی فکری کنند چرا که چندی نمیکشد و از بین خواهد رفت.من خودم از اهالی روستا هستم
محمود کیومرثی
جمعه ۰۶ شهريور ۱۳۹۴ ساعت ۲۳:۳۰:۵۲ - درباره دبيرستان البرز
خوبه معلماش خوبن
من
دوشنبه ۲۵ دي ۱۳۹۱ ساعت ۱۴:۱۱:۲۷ - درباره تپه علیشار
سلام ازهرکسی ک ازاین سایت بازدیدمیکنه میخوام ک حتماازعلیشاردیدن کنه واقعادوست داشتنیه.
ا.کاشی
سه شنبه ۰۳ دي ۱۳۹۲ ساعت ۰۰:۰۸:۲۰ - درباره تپه علیشار
من بچه علیشارم. وقت کردین حتما از دهات ما بازدید کنید.
علیرضا شیخلر
پنجشنبه ۲۹ بهمن ۱۳۸۸ ساعت ۲۰:۳۱:۰۵ - درباره برج رادکان غربی
واقعاً جای باصفاییه .حتماً دیدن فذمایید . البته پیشنهاد من برای دیدن از برج : ابتدا از دهکده ییلاقی درازنو در چندکیلومتری این برج می باشد .بسیار باصفا واز مناظر طبیعی بکر برخورداره . از شهرستان کردکوی به سمت جنگل وبعد از آن حدود 30 کیلومتر به سمت جنوب در ارتفاعات البرز می باشد .یادتان نره
javad.javad
جمعه ۱۳ آبان ۱۳۹۰ ساعت ۱۳:۱۶:۳۶ - درباره منطقه حفاظت شده جهان نما
درازنو بی شک زیباترین و چشم نوازترین منطقه کوهستانی کشوره. پیشنهاد میکنم حتما از این منطقه دیدن کنید.
رامین شربتی
چهارشنبه ۰۹ اسفند ۱۳۹۱ ساعت ۱۵:۲۱:۳۴ - درباره خواجه اباصلت
با تشکر لطفا آدرس سایت را به نشانی http://www.abasalt.ir در مطلب خود بگنجانید
امور ریایانه آستانه خواجه اباصلت
چهارشنبه ۱۲ آذر ۱۳۹۳ ساعت ۰۹:۲۰:۰۶ - درباره موزه علوم و تاریخ طبیعی مشهد
با سلام برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با موزه علوم، با شماره 38768118 تماس حاصل نمایید
روحانی
دوشنبه ۱۷ اسفند ۱۳۹۴ ساعت ۱۴:۲۰:۰۰ - درباره سازه های آبی شوشتر
اثر بسيار زيبا وعظيم است اما متاسفم که مسولين به ان رسيدگي نمي کنند
مرتضي وثوق
دوشنبه ۲۲ اسفند ۱۳۹۰ ساعت ۰۱:۲۱:۴۳ - درباره مسجد جامع
عالي
پورياعباس نيا
چهارشنبه ۲۳ فروردين ۱۳۹۱ ساعت ۰۰:۲۰:۰۴ - درباره امامزاده دستگرد
امامزاده قشنگی دارید اگه از خود روستا تصاویر بذارید خیلی خوبه
سه شنبه ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۲ ساعت ۰۹:۰۰:۲۵ - درباره پارک جنگلی وکیل آباد
این پارک یکی از مراکز زیبا و واقعاً مفرح است . انشاءا.. با پیگیری موضوع حراست و امنیت و همچنین نظافت و بهداشت بهتر از این نیز خواهد شد. موفق باشید.
محمد قربانی
چهارشنبه ۱۰ اسفند ۱۳۹۰ ساعت ۲۳:۱۲:۰۶ - درباره کلیسای آشوری ها
با سلام پنچ عدد دیر در روستای دزگیر وجود دارد
نورالدین حاتمی
پنجشنبه ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۴ ساعت ۱۰:۰۵:۴۱ - درباره قلعه بردوك
طی 4سال پیش گروهی به نام میراث فرهنگی جهت بازسازی به این قلعه آمده بودند آیاواقعاازاداره بودند پس چرا بازسازی نشد
دلاشوب
يكشنبه ۲۷ اسفند ۱۳۹۱ ساعت ۱۱:۲۴:۵۸ - درباره کوه بیدویه
منظورتون همون کوه سیمکه دیگه
میثم
شنبه ۱۱ شهريور ۱۳۹۱ ساعت ۲۰:۵۰:۰۸ - درباره آب انبار حاج کاظم
با سلام. ظرفیت حجم آب گیری این آب انبار 2100 لیتر می باشد.نه 230000 لیتر. این مقدار آب پشت سد جا نمی گیره چه به برسه به این آی انبار
جواد یوسفی
پنجشنبه ۰۷ فروردين ۱۳۹۳ ساعت ۰۲:۱۱:۳۲ - درباره برج سنگي ،قارلوجا
به نظر من این مطالب خیلی خوبه اما بهتر بود تمام این مکان ها با عکسهای هرچند کم اما زیبا از خود مکان های مورد نظر داده می شد تا بیشتری مردم را به حضور در آن مکان تشویق می کرد.
ناشناس
جمعه ۲۳ تير ۱۳۹۱ ساعت ۰۸:۰۸:۳۷ - درباره یخدان مویدی
چرا 2 بار یخدان مویدی نوشته شده؟! خب مانند ویکی پدیا کاری کنین ک همه بتونن همونو ویرایش کنن
هخامنش سعیدی
جمعه ۲۹ اسفند ۱۳۹۳ ساعت ۱۹:۱۴:۵۸ - درباره ييلاق گليان و استخري
حصار پهلوانلو بخصوص کوهها و باغات و چشمه سارهای آن از مکانهای دیدنی و لذت بخش است فقط نیاز به یک تله کابین دارد.
رضا
دوشنبه ۲۰ خرداد ۱۳۹۲ ساعت ۱۲:۰۴:۲۱
تپه حسن لو واقع در استان آذربايجان غربي و شهر نقده |
|
نوع بنا : تاریخی قدمت : حدود 8000 سال |
|
بر اساس داده های باستان شناسی ، این تپه در ده دوره مورد سکونت قرار گرفته است. دوره دهم که قدیمی ترین دوره سکونت حسنلو به حساب می آید، مربوط به هزاره ششم تا هزاره سوم ق.م است و دوران هایی را شامل می شود که تپه حسنلو زیاد مورد توجه نبوده است. در این دوره های به بناهای خشتی ،گلی ، سنگی برخورد شده است. از دروه چهارم سکونت در حسنلو یعنی در هنگام وقوع آتش سوزی بزرگ تا دروه هفتم سکونت- 2200 سال پیش از آتش سوزی – آثار ساختمانی به دست آمده است که دلالت بر سکونت افراد در این تپه دارد. بنابراین ، دوره هفتم بین 2500 تا 3000 ق.م است. در این دوره از ابزار مفرغی استفاده می شد. دروه ششم بین 2000 تا 2500 ق.م و دوره پنجم 1300 ق.م است. از دروه پنجم سکونت در این تپه ، ظروف سفالی خاکستری رنگی به دست آمده است. از مختصات دوزه پنجم سکونت در حسنلو، به وجود ساختمان های خشتی و گلی است.
دوره چهارم 1300 تا 800 ق.م – همان دوره آتش سوز بزرگ- است. در این دوره تمدن بسیار درخشانی در حسنلو وجود داشت. و ساختمان های آن از سنگ ساخته شده بود. دوره سوم سکونت در تپه حسنلو دوره مادها و کمی پیش از آن ها است. این دوره نیمی از دوره هخامنشی، را نیز در برمی گیرد.و به دو قسمت Aو B تقسیم می شود.دوره Aقدیمی تر از دوره B است. دوره دوم نیز همزمان با نیمی از دوره هخامنشی ، همه دوران پارت و نیمی از دوران ساسانی است و دوره اول که لایه ای بسیار ضعیف است، اواخر دوره ساسانی و اوایل ظهور اسلام را شامل می شود.
دوره چهارم حسنلو مهم ترین دوره فرهنگی این تپه است. دژ نظامی (برج و بارو) و سه تالار بزرگ ستوندار از عمده واحد های ساختمانی مکشوفه در این دوره هستند. این سه لایه تالار رستوراندار در یک زمان ساخته نشده اند.اول تالار ستوندار شرقی، سپس تالار ستوندار جنوبی و در آخر تالار ستوندار غربی ساخته شده است. شواهد حفاری مؤیدآن است که هر سه بنای ستوندار به عنوان یک مرکز مذهبی مورد استفاده بودند.
دژ حسنلو و دیوار دفاعی آن:
دور تا دور قلعه را دیواری به قطر سه متر و ارتفاع هفت متر فرا گرفته بود. در فاصله سی متری از باروی قلعه ،برج های مربعی شکل به ابعاد 10*10 متر ساخته شده و بخشی از آن (حدود پنج متر) از بارو بیرون زده بود.
حیاط مرکزی :
در مرکز دژ حسنلو یک حیاط چند ضلعی نامنظم ساخته شده است. دور تا دور این حیاط را تالارهای ستوندار، ایوانهای دراز و اتاق های کوچک و بزرگ تشکیل می دهند. در انتهای جنوبی حیاط قربانگاه قرار دارد و در انتهای شمالی آن چند لوح سنگی به ارتفاع سه متر و بدون هیچ گونه علامت دیده می شود.
بناهای وابسته به حیاط مرکزی :
این بناها عبارتند از:
بناهای شرقی:
در جنوب شرقی حیاط مرکزی یک تالار وسیع با چند انباری از زیر خاک بیرون آمده است. در این تالار خمره های بزرگ متعددی یافت شد. در شمال این انبار قدیمی ترین و اولین تالار ستوندار به طول شش و عرض چهار متر قرار گرفته و راه ورودی آن از انبار است. در مرکز این تالار دو ردیف چهار ستونی تعبیه شده و فاصله ستون ها از یکدیگر پنج متر است. در کنار دیوارها ته ستون های سنگی دیده میشود.محراب یا محل اصلی معبد در جنوب تالار قرار دارد. در شمال این تالار اسکلت دو اسب پیدا شده است.
بناهای جنوبی:
در جنوب حیاط مرکزی یک واحد ساختمانی شامل اتاق ها و تالارهای متعدد ساخته شده است. معبد دوم که شامل تالاری ستوندار است، بخشی از این واحد ساختمانی را تشکیل می دهد. به فاصله 5/3 متری از در ورودی سمت شمالی تالار ، سکویی به اضلاع 2*3 متر قرار دارد. این سکو احتمالاً جهت انجام پاره ای از مراسم مذهبی چون تقسیم قربانی یا قرار دادن پی سوز به کار می رفته است.در وسط جبهه جنوبی تالار، محلی شبیه محراب ساخته شده است که از آن به اتاق کوچک پشت معبد راه دارد. در داخل معبد محلی برای روشن کردن آتش مقدس در نظر گرفته شده بود و در جنوب غربی معبد اجاقی مستطیل شکل دیده می شود.
بناهای غربی:
در گوشه جنوب غربی حیاط مرکزی معبدد سوم یا تالار ستوندار سوم قرار دارد. این واحد ساختمانی از سمت شرق به حیاط مرکزی ، از غرب به دیوار غربی(برج و باروی حسنلو) ، از جنوب به راهرویی باریک و از شمال به راهی که درگذشته از معابر دژ حسنلو بود و به دروازه غربی حسنلو می رسید، محدود می شود. این دروازه تنها راه ورودی دژ حسنلو از غرب است. واحد ساختمانی جنوبی غربی که تالار ستوندار آن جدیدترین تالار ستوندار حسنلو به شمار می رود، در شمال غربی معبد دوم( واحد ساختمانی جنوب حیاط مرکزی) احداث شده است. از گوشه جنوب غربی حیاط مرکزی) احداث شده است. از گوشه جنوب غربی حیاط مرکزی دری به سوی تالار ستوندار این واحد باز می شود. تالار ستوندار این مجموعه به ابعاد 15*60/15 متر تقریباً مربع شکل است. سبک استقرار ستون های آن شبیه واحد جنوبی حیاط مرکزی است. دو ریف چهار ستونی به انضمام دو پایه ستون هایی که در کنار دیوار قرار دارند. سقف را نگهداری می کردند. شیوه ساخت این تالار با حذف پایه های ستون های کنار دیوار ، شبیه بناهای دوره هخامنشی مخصوصاً تالارهای ستوندار کاخ های تخت جمشید است.
حیاط مرکزی با ورودی بزرگی به اتاق های غربی حیاط که بخشی از فضاهای غربی را تشکیل می دهند و سپس به تالارستوندار این واحد ارتباط پیدا می کند. این واحد ساختمانی در شمال دارای ورودی بزرگی است. این ورودی با پله های درازی به طول نه تا یازده متر به داخل راهروی بلندی به طول بیست و دو متر و عرض نه متر راه پیدا می کند.
بناهای شمالی:
در شمال حیاط مرکزی بنای دیگری احداث شده است و مجموعه پیوسته ای را شامل می شود. بر اساس آثار مکشوفه ، این بخش به سکونت حاکمان حسنلو اختصاص داشته است. در این بخش اتاق ستونداری ساخته شده که از نظر فرم و شکل شبیه تالار ستوندار بخش غربی است و شباهت به معماری هخامنشی دارد، با این تفاوت که تعداد ستون های اتاق اصلی این بخش کم تر است.در دژحسنلو واحدهای دیگری به صورت پراکنده و جدا از حیاط مرکزی کشف شده است.
آثار مکشوفه از حفاری های باستان شناسی تپه حسنلو: اشیای قابل توجه و ارزشمندی که تا کنون در کاوش های نقاط مختلف تپه حسنلو- به ویژه از گورهای قدیمی پیرامون آن – به دست آمده است، نمونه کاملی از صنایع ساکنان قدیمی این ناحیه رانشان می دهد. این اشیاء شامل اشیای استخوانی و سنگی ، اشیای نقره ای ، اشیای سفالی، اشیای مفرغی و اشیای طلایی است. معروف ترین این اشیاء جام حسنلو است.
جام طلایی حسنلو:
این جام در تابستان 1958 به وسیله «رابرت دایسون» از تپه حسنلو کشف شد. این جام یک پارچه طلایی بیست سانتیمتر بلندی و بیست سانتیمتر قطر دارد.این کشف در تاریخ باستان شناسی ایران و جهان یکی از مهم ترین اکتشافات علمی و از نادر ترین آثار تاریخی ، دینی و هنری دنیای باستان به شمار می رود.
این جام اثر کا |
|
آدرس :7 کیلومتری شمال شرق شهر نقده در کنار روستای حسن لو | |
تعداد بازدید : 13529 |
تعداد نظرات : 6
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function split() in /home/iranped/public_html/Attractions/viewattractions.php:91 Stack trace: #0 /home/iranped/public_html/Attractions/index.php(461): require_once() #1 {main} thrown in /home/iranped/public_html/Attractions/viewattractions.php on line 91 |