مقاصدی که با ۲ میلیون تومان میتوان به آنها سفر کرد
نظرات شما
- درباره جمعه مسجد اردبیل
سلام واسه من خیلی خوب اگه کلیپ هم دارید بذارید دارم روش کار میکنم ممنون
محمد حسین خانی
شنبه ۲۷ مهر ۱۳۹۲ ساعت ۲۰:۲۸:۲۴ - درباره كاخ هگمتانه
با سلام و تشکر لطفا در صورت امکان تصویری از اماکن تاریخی هم در بین توضیحات قرار دهید
شریفی
سه شنبه ۰۴ مهر ۱۳۹۱ ساعت ۱۹:۵۰:۵۶ - درباره آرامگاه امیر لالپا
من خیلی وقتا اونجا بودم ( موگرمون ) ولی چیزی در این باره نشنیدم و شاید اصلا تبلیغی در باره اون نشده . من که بزرگ شده اونجام نشنیدم چه برسه به بقیه . اگر کسی اهمیتی میده تبلیغ کنید واسش . مرسی
نوید پورمحمدی
پنجشنبه ۰۲ آبان ۱۳۸۷ ساعت ۱۰:۳۶:۴۸ - درباره مسجد سلطانی
من متولد خيابان طالقاني بروجرد كوچه جنب مدرسه شهادت 45 متري بسيج كنوني هستم(در زمان تولد من 45 متري بسيج و ابراهيم آباد وجود نداشته) دوران ابتدايي در دبستان فردوسي (خ صفا) دوران راهنمايي شهيد باهنر(خ سيد مصطفي) دبيرستان امام خميني(خ نيما يوشيج) پيش دانشگاهي طباطبايي(ميدات امام حسين) دانشگاه آزاد(بلوار يادگار امام) از دوم دبيرستان در خ سعدي كوچه شهيد جناني سكونت داشتيم. اين مسجد حد فاصل
بهمن پيدايش
چهارشنبه ۲۱ فروردين ۱۳۹۲ ساعت ۱۴:۱۵:۲۵ - درباره آب گرم رینه
موقعیت جغرافیایی این شهر و آب گرمش از این شهر یک منطقه بکر کوهستانی ساخته است
بهادر
جمعه ۲۵ اسفند ۱۳۹۱ ساعت ۱۷:۰۳:۳۹ - درباره پل زمان خان
پل زمان خان 5 کیلومتری شهرستان سامان قرار داره . چرا نوشتین شهرکرد ؟؟؟؟
masoud
شنبه ۱۳ تير ۱۳۹۴ ساعت ۱۲:۰۸:۵۶ - درباره آسياب ها
با سلام ، یه آسیاب منحصر به فرد به نام آسیاب دو سنگی محمد آباد در شهرستان میبد وجود دارد که از قلم افتاده است این آسیاب تنها آسیاب آبی جهان است که در عمق 40 متری زمین واقع شده و در ساخت آن از هیچ گونه مصالح ساختمانی استفاده نشده است و در این آسیاب دو جایگاه برای خورد کردن گندم وجود داشته است . در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر می توان با آقای حسین زاده مطلع محل و دهیار سابق روستا با شماره 09133550993
محمد حسین پور غلامی
پنجشنبه ۰۱ اسفند ۱۳۹۲ ساعت ۱۱:۰۴:۳۸ - درباره پل كوچه
This piece was cgonet, well-written, and pithy.
Seno
شنبه ۱۵ مهر ۱۳۹۱ ساعت ۰۱:۰۴:۱۶ - درباره روستای خورگو
من اصالتا خورگویی هستم و با اینکه در شهر بندرعباس زندگی می کنم زود به زود به آنجا می روم و از بودن در هوای پاک و منظره های زیبای خورگو سیر نمیشم! به دوستان پیشنهاد می کنم برای تفریح حتما به خورگو هم بیایند هر جند خورگو طرفدارای خاص خودشو داره و نیاز به تعریف نداره! تعریف از خود نباشه(ریا نباشه) همه اهالی خورگو از انسان های فرهیخته و تحصیل کرده ای هستند و کلا اسم خورگو رو که بیاری همه میگن
هانیه
يكشنبه ۰۳ اسفند ۱۳۹۳ ساعت ۱۴:۲۳:۲۰ - درباره حمام درده
Pleasing to find soomene who can think like that
Brendy
سه شنبه ۱۳ فروردين ۱۳۹۲ ساعت ۰۱:۰۴:۴۲ - درباره پل آق قلا
خیییییییییییلییییییییییییییی خیییییییییییییییلیییییییییییییی بددددددددددددددددددد بببببببوووووووددددددد...........
اباتب غلبا
جمعه ۱۴ فروردين ۱۳۹۴ ساعت ۱۹:۴۸:۳۲ - درباره روستای میمند
جای خیلی خوب وجالبیه خونه هایی که بدون وسایل امروزی ساخته شدن اونم تو دل کوه واقعا دیدنیه
شبنم
دوشنبه ۲۹ اسفند ۱۳۹۰ ساعت ۱۱:۴۸:۳۰ - درباره قلعه سرماج
سلام : چرا باید این قلعه فقط یه اسم داشته باشه ؟ چرا نباید امکاناتی فراهم شه که ملت استفاده کنن ؟ چرا میراث فرهنگی کاری نمیکنه ؟ . . .
محمد علیدادی
پنجشنبه ۰۳ بهمن ۱۳۸۷ ساعت ۱۴:۱۰:۱۰ - درباره روستای دودهک
باسلا م باتشکر از زحمات شما حیف که دیر به داد آثار باستانی رسیدند کاش می شد پل شاه عباسی دوباره ترمیم میشد
شنبه ۱۸ آبان ۱۳۹۲ ساعت ۱۱:۰۵:۴۸ - درباره چشمه حنیفقان
همه رو دعوت میکنم به چهل چشمه حنیفقان . خونوکون خیلی زیباست . هیچ امکاناتی ندارد . مسئولین گردشگری کجا هستند ؟
فخرالدین کاوسی
جمعه ۰۹ خرداد ۱۳۹۳ ساعت ۱۷:۵۳:۲۹ - درباره قریه العرب
جای قشنگیه از دستش ندید امتحان کنید
سه شنبه ۰۲ تير ۱۳۹۴ ساعت ۰۱:۴۵:۰۱ - درباره اخلمد
با سلام از شبکه اجتماعی منطقه گردشگری اخلمد می تونید واسه توسعه کارتون استفاده کنید www.Akhlamad.com موفق باشید
www.Akhlamad.com
جمعه ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۱۶:۴۱ - درباره قلعه الویر
That's the smart thinking we could all benieft from.
Inssaf
يكشنبه ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۱ ساعت ۱۱:۳۱:۲۹ - درباره مجموعه حمام و بازار خان
زیباست
ایمان پورتراب
جمعه ۱۸ مرداد ۱۳۹۲ ساعت ۱۸:۳۵:۰۴
تاریخچه ابیانه |
|
نوع بنا : تاریخی |
|
در ۴۰ كیلومتری شمال غربی شهرستان نطنز، در دامنه كوه كركس، روستایی بسیار كهن واقع شده است به نام ابیانه. این روستا را به اعتبار آثار و بناهای تاریخی متنوعش باید در زمره دیدنی ترین و استثنایی ترین روستاهای ایران به شمار آورد. ابیانه نقطه ای خوش منظره و خوش آب و هوا و دارای موقعیت طبیعی مساعدی است.
شمار خانه های ابیانه در سرشماری سال ۱۳۶۱ برابر با ۵۰۰ واحد برآورد شده؛ این خانه ها تماما بر روی دامنه پرشیبی در شمال رودخانه برزرود بنا شده است، به صورتی كه پشت بام مسطح خانه های پایین دست، حیاط خانه های بالادست را به وجود آورده و هیچ دیواری هم آنها را محصور نمیسازد. در نتیجه، ابیانه در وهله اول روستایی چند طبقه به نظر میآید كه در بعضی موارد تا چهار طبقه آن را می توان مشاهده كرد.
اتاقهای ابیانه دارای پنجرههای چوبی ارس مانندند و اغلب دارای ایوانها و طارمیهای چوبی پیش آمده، مشرف بر كوچه هایی باریک هستند كه به صورت مناظر جالبی درآمدهاند. نمای خارجی دیوارها در خانه های ابیانه با خاك سرخ رنگی كه معدن آن در مجاورت روستا قرار دارد، پوشیده شده است.
از آنجا كه در دامنه های شیبدار ابیانه فضای كافی برای ساختن خانه های موردنیاز وجود ندارد در این روستا چنین رسم شده كه هر خانواده، انبار غار مانندی در تپههای یك كیلومتری روستا، در كنار جاده و نرسیده به ابیانه ایجاد نماید. این غارها كه در دل تپه ها حفر شدهاند و از بیرون تنها درهای كوتاه و محقر آن نمودار است برای نگهداری دامها و نیز آذوقهٔ زمستانی و اشیای غیرضروری مورد استفاده قرار میگیرد.
مردم ابیانه به كشاورزی و باغداری و دامداری مشغول هستند كه با روشهای سنتی اداره میشود. بیشتر زنان در امور اقتصادی با مردان همكاری دارند. ابیانه دارای هفت رشته قنات است كه برای آبیاری مزارع و باغات مورد استفاده قرار میگیرد. گندم، جو، سیب زمینی و انواع میوه به خصوص سیب، آلو، گلابی، زردآلو، بادام و گردو در ابیانه به دست میآید.
در سالهای اخیر قالیبافی در ابیانه رواج پیدا كرده و نزدیك به ۳۰ كارگاه قالیبافی در آنجا دایر شده است. در گذشته؛ گیوه بافی از جمله مشاغل پر درآمد زنهای ابیانه بوده كه امروزه تا حدی متروك شده است. مردم ابیانه به سبب كوهستانی بودن منطقه و دور بودن محل آنها از مراكز پر جمعیت و راه های ارتباطی، قرنها در انزوا زیسته و در نتیجه بسیاری از آداب و رسوم قومی و سنتی و از جمله زبان و لهجه قدیم خود را حفظ كرده اند.
زبان مردم ابیانه؛ فارسی با لهجه خاص ابیانه ای است كه با لهجه های متداول در مناطق دیگر تفاوت اساسی دارد. لباس سنتی آنها، هنوز هم میان آنها رواج دارد و در حفظ آن تاكید و تعصب از خود نشان میدهند. مردان شلوار گشاد و درازی از پارچه سیاه و زنها از پیراهن بلندی از پارچه های گلدار و رنگارنگ استفاده می نمایند. علاوه بر این، زنهای ابیانه معمولا چارقدهای سفیدرنگی بر سر دارند.
قدیمی ترین اثر تاریخی ابیانه؛ آتشكدهای است كه مانند دیگر بناهای ده در سراشیبی قرار گرفته است. آتشكده ابیانه را نمونه ای از معابد زردشتی دانستهاند كه در جوامع كوهستانی ساخته میشد. مهمترین بنا و اثر تاریخی این روستا یك باب مسجد جامع و قدیمی ترین اثر تاریخی این مسجد نیز منبر چوبی منبتكاری آن است كه در سال ۴۶۶ ه.ق. ساخته شده است. مسجد قدیمی دیگر ابیانه مسجد برزله است كه دارای فضای دلبازی است و روی لنگه در شرقی آن؛ سال ۷۰۱ ه.ق. نوشته شده كه مربوط به دورهٔ ایلخانان می باشد. مسجد تاریخی دیگر ابیانه مسجد حاجتگاه است كه كنار صخرهای در كوهستان بنا شده و بر در ورودی شبستان آن تاریخ ۹۵۲ ه.ق. مشاهده میشود.
|
|
آدرس :40 کیلومتری شمال غربی شهرستان نطنز- در دانه کوه کرکس | |
تعداد بازدید : 7124 |
تعداد نظرات : 0 |
نظر خود را در مورد تاریخچه ابیانه ثبت کنید.
|