مقاصدی که با ۲ میلیون تومان میتوان به آنها سفر کرد
نظرات شما
- درباره کوشک اردشیر
کوشک اردشیر در شهرستان دشتستان (برازجان )است
شنبه ۱۷ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۲:۳۴:۲۰ - درباره امامزاده اسماعیل
ببخشید این عکس که نشون داده شده مربوط به پیغمبر شعیا نبی هست و در کنار اون امامزاده اسماعیل قرار داره که هر دو در اصفهان خیابان هاتف هستند ولی در این قسمت عکس آرامگاه پیغمبر شعیا رو نشون دادید و توی توضیحات از امامزاده اسماعیل گفتید و آدرسو تهران نوشتید.آخه اشتباه در چه حدی؟؟؟؟؟؟ با تشکر
مهدی
جمعه ۱۶ فروردين ۱۳۹۲ ساعت ۰۱:۳۵:۴۲ - درباره غار هندل آباد( هندو آباد )
اطلاع رسانی اصلا خوب نیست
علی سبکسر تبادکان
سه شنبه ۱۶ اسفند ۱۳۹۰ ساعت ۱۲:۲۶:۱۹ - درباره امامزاده کمال ضیاء آباد
اطلاعات بسیارکم وناقص وبعضا غلط مباشد لطفا اصلاح وکامل نماید
سلحشور
دوشنبه ۱۵ دي ۱۳۹۳ ساعت ۲۲:۰۰:۲۶ - درباره قلعه گلاب، گل و ده مرد
لطفا به نظرات پيام گذران توجه كنيد و مطالبات آنها را به مسئولين امر منتقل كنيد زيرا ممكن است اين نظرات تاثير باشد
كيارش
دوشنبه ۳۰ دي ۱۳۹۲ ساعت ۰۰:۰۵:۰۳ - درباره بقعه میر شمس الدین
از اطلاعاتي كه درباره شهر زيباي لاهيجان داديد خيلي ممنونم ولي شما عكسهايي از اين اماكن در اينجا گذاشتيد كه مال حدود سي تا چهل سال پيشه و اين اماكن الان كملا شكلشون فرق ميكنه !!!! من به عنوان يه عكاس ميتونم عكسهايي از اين اماكن در اختيار شما بدون هيچ چشم داشتي فقط با خاطر شهر زيبا و ديدني خودم بگذارم ... خوشحال ميشم بتونم با شما همكاري دوستا نه اي در اين مورد داشته باشم ممنونم ميشم جواب
رحيم واعظ صالحي
پنجشنبه ۱۹ آبان ۱۳۹۰ ساعت ۰۱:۱۲:۳۲ - درباره نقش بهرام
hich axs az in asarnist?
shirin
يكشنبه ۲۲ مرداد ۱۳۹۱ ساعت ۲۳:۵۴:۱۰ - درباره آبشار یخی
Ho ho, who wlouda thunk it, right?
Anna
يكشنبه ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۱ ساعت ۱۱:۱۴:۱۲ - درباره امامزاده هود
با سلام شما میتوانید هرساله عده زیادی گردشگر داخلی وخارجی را به استان بذیرا باشید انشالله
دوشنبه ۱۴ مرداد ۱۳۹۲ ساعت ۲۱:۵۶:۰۹ - درباره کوهسنگی
خیلی عالیه
اریا
چهارشنبه ۰۸ خرداد ۱۳۹۲ ساعت ۱۵:۴۲:۰۰ - درباره رود قره چای (سیاه رود)
این رود از شازند اراک سرچشمه می گیرد
شنبه ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۱ ساعت ۱۳:۱۱:۵۴ - درباره غار تاریخی چهل خانه
این اثر تاریخی در شرق روستای گناوکان در بخش آبپخش در شهرستان دشتستان قرار دارد لطفا تحقیق کنید و اصلاح کنید با تشکر
محسن
پنجشنبه ۱۵ اسفند ۱۳۹۲ ساعت ۱۸:۲۹:۳۳ - درباره محور بابلسر – فرح آباد و بهشهر – گرگان
Great common sense here. Wish I'd thoghut of that.
Zaty
دوشنبه ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۱ ساعت ۰۰:۴۹:۳۴ - درباره اخلمد
با سلام.اخلمد قطب سخره نوردي كوه نوردي وطبيعت گردي خراسان است وسد تاريخي اخلم موسوم به بند بايسنقر ميرزا داراي قدمت بيش از چهار صد سال است .طبيعت بكر و آب وهواي كوه پايه اي آن زبانزد است و در سال 85 به عنوان منطقه نمونه گردشگري به ثبت رسيده است كه متاسفانه با كوتاهي مسئولان ذي ربط هنوز به جايگاه واقعي خود نرسيده است در حاليكه اين منطقه پذيراي سالانه بيش از 1500000 نفر گردشگر داخلي و خارجي بخص
رحمان پارسيان مهر
پنجشنبه ۲۶ بهمن ۱۳۹۱ ساعت ۱۳:۲۱:۱۸ - درباره قلعه سرماج
من از آلمان اومدم تازه اومدم ایران من بزرگ شده همون جا هستم همیشه به روستایم که همیشه بوی آزادی شادی نگرانی خوشحالی من باردیگر به سرزمینم برگرشتم ممنون از سایت شما همیشه درقلبه منی سرماج your we'll see you are the new year love you SARMAGJ
nima.m
جمعه ۱۰ بهمن ۱۳۹۳ ساعت ۱۸:۰۹:۲۵ - درباره آبشار آلامل
آبشار بی نظیر و بسیار زیبایی است که ارزش دیدن دارد.
ستاره
سه شنبه ۲۶ فروردين ۱۳۹۳ ساعت ۰۸:۲۴:۵۶ - درباره باغ گلشن
سلام ما که شب رفتیم چیز خاصی ندیدیم
حامد جوانبخت
شنبه ۱۴ آبان ۱۳۹۰ ساعت ۰۳:۴۳:۵۸ - درباره امامزاده جعفر بروجرد
بروجرد مهد فرزانگان است بروجرد در آستانه استان شدن است امامزاده جعفر از آثار بسیار مذهبی با معماری زیبا از دوران سلجوقی است که نیاز به تبلیغ بیشتر دارد
ساحل سعادت
دوشنبه ۰۸ خرداد ۱۳۹۱ ساعت ۱۲:۴۳:۵۶ - درباره چشمه بش قارداش
خیلی قشنگ وزیبا است
مرتضی
يكشنبه ۰۹ تير ۱۳۸۷ ساعت ۱۰:۵۱:۲۸
مجموعه بازار تاریخی تبریز واقع در استان آذربايجان شرقي و شهر تبریز |
|
نوع بنا : تاریخی |
|
بازار تبریز بزرگترین بازار سرپوشیده جهان و یکی از شاهکارهای معماری ایرانی است. این بازار در سال ۱۱۹۳ هجری قمری بر اثر زلزله با خاک یکسان شد، اما طولی نکشید که به همت مردم شهر بازسازی شد.
شهر تبریز به مناسبت قرار گرفتن در مسیر جاده ابریشم از دیرباز مرکز مبادله کالا میان خاور دور و اروپا بوده و وصف بازارهای آن در خاطرات بسیاری از بازرگانان و جهانگردان آمده است.
تبریز به سبب قرار گرفتن در سر راه شرق و غرب، از بدو پیدایش مرکز مبادله کالاهای بازرگانی کشورهای اروپایی و آسیایی بوده است و خود نیز بنا به مقتضیات جغرافیایی، محصولات کشاورزی و صنعتی را به دورترین نقاط جهان صادر میکرده است و این تبادل اقتصادی ایجاب میکرد که بازار ها و مرکزی برای مبادله و فروش کالاهای شرق و غرب در آن به وجود آید.
بازار تبریز هم اکنون به طول یک کیلومتر بزرگترین مجموعه به هم پیوسته و مسقف دنیا است و در سال ۱۳۵۴ در فهرست آثار ملی ثبت شده است.
طاقها و گنبدهای مقرنس بلند آن، سازههای آجری به هم پیوسته، آرایش مغازه ها، کثرت تیمچهها، وجود انواع مشاغل و تعداد زیادی مدرسه و مسجد که در کنار سراهای بازرگانی قرار گرفته اند، این بازار را نمونهای عالی از محیط تجارت و زندگی اسلامی و شرقی ساخته است.
سبک معماری، کثرت سراها و تیمچهها و وجود تعدادی مدرسه و مسجد نیز به این مجموعه اهمیت و امتیازی خاص دادهاند.
از تاریخ بنای اولیه مجموعه بازار تبریز اطلاعی در دست نیست لیکن اکثر مورخان و جغرافینویسان و جهانگردان اسلامی و خارجی که از قرن چهارم هجری تا عهد قاجار از تبریز دیدن کردهاند، اسناد مهم و مدارک ارزندهای را درباره بازار و وضع بازرگانی تبریز ارائه دادهاند.
از مقدسی در قرن 4 هجری، یاقوت حموی در 610 هجری، زکریا بن محمد قزوینی در 650 هجری، مارکوپولو در اواسط نیمه دوم قرن 7 هجری (1271 میلادی)، کشیش اودوریک در 721 هجری، ابن بطوطه در 730 هجری، آمبروزیوکنتارینی در 878 هجری (1474)، حمد الله مستوفی در قرن 8 هجری، کلاویخو در 807 هجری، جان کارت رایت انگلیسی در 1015 هجری (1606 میلادی)، شاردن در زمان شاه سلیمان صفوی، تاورنیه فرانسوی در 1046 هجری، کارری ایتالیایی در 1052 هجری، جملی کاردی جهانگرد ایتالیایی و دهها سیاح و مورخ دیگر مطالب جالب توجهی به جای مانده که دال بر اهمیت مجموعه بازار در دوره های مختلف بوده است.
ابن بطوطه سیاح مشهور که در سال 731 هجری قمری وارد تبریز شده میگوید: «بازار تبریز یکی از بهترین بازارهایی بود که من در همه شهرهای دنیا دیده ام. من به بازار جواهریان رفتم، بس که از انواع جواهرات دیدم چشمم خیره گشت.» همچنین تاورنیه نیز در سال 1046 هجری قمری از بازار تبریز دیدن کرده و آن را ستوده است.
شوالیه شاردن فرانسوی نیز تبریز را دارای عالیترین بازار های آسیا دانسته و با اظهار شگفتی از گنبدهای زیبا و طاقهای دیدنی، بازار هشت گوش و وسیع قیصریه را زیباترین بخش بازار تبریز دانسته است.
حمدالله مستوفی مورخ و جغرافیدان معروف قرن هشتم ضمن تعریف خوبی و فراوانی غلات و میوههای تبریز و اشاره به مزیت پارهای از انواع مخصوص گلابی، سیب، زردآلو و انگور آن مردم این شهر را اعم از فقیر و غنی اهل کسب و داد و ستد معرفی کرده و یادآور شده که در آن دیار متمول بسیار است.
وجود مدارس و مساجد تاریخی مهم و معروفی چون مسجد جامع، مدرسه حاج صفرعلی، مدرسه صادقیه در این بازار نیز گواه بر پیشینه تاریخی این مجموعه بنا است.
بازار کنونی تبریز مربوط به اواخر زندیه ( یعنی بعد از زلزلهای که در سال 1193 هجری قمری روی داد) و عصر قاجار است. در زمان عباس میرزا که تبریز ولیعهدنشین و دارالسلطنه شد، سراها، تمیمچهها و بازارهای عالی تازهای احداث شد.
بازار تبریز با طاقها و گنبدهای بلند آجری شامل بازار امیر، بازار کفاشان، راسته بازار، بازار حلاجان، یمینی دوز بازار، راسته کهنه، بازار حاج محمد حسین، بازار مشیر بازار، بازارچه صفی، بازار امیر ابوالحسن، سرای حاج رسول، سرای حاج میرزا علی نقی، تیمچه و سرای شیخ کاظم، تیمچه حاج صفرعلی، تیمچه و دالان میرزا شفیع و تیمچه ملک است که به اختصار به آنها اشاره میشود.
بازار تیمچه امیر یکی از شاهکارهای جالب معماری و با شکوهترین تیمچههای بازار تبریز به حساب میآید.
تیمچه حاج صفرعلی بنایی است معظم که بانی آن حاج صفرعلی خویی بازرگان معروف معاصر فتحعلی شاه قاجار است.
تیمچه مظفریه نیز یکی از زیباترین بخشهای بازار است که حاج شیخ جعفر قزوینی تاجر سرشناس دوره ناصرالدین شاه آن در سال 1305 ساخته بود و به مناسبت حضور مظفرالدین میرزا ولیعهد وقت در این تیمچه به نام مظفریه نامگذاری کرد.
راستههای معروف بازار تبریز نیز شامل بازار امیر، پشت بازار امیر، بازار کفاشان، بازار حرم خانه، راسته بازار، یمینی دوز بازار، بازار حلاجان، قیز بستی بازار، بازار سراجان، راسته کهنه یا قدیم، بازار کلاه دوزان، دلاله زن بازار، بازار صادقیه، بازار مسگران، بازار حاج محمد حسین، بازار مشیر، بازارچه شتربان، بازار صفی، بازار میر ابوالحسن، بازار شیشه گرخانه، رنگلی بازارچه ( بازارچه رنگی ) و بازارچه خیابان است.
در همه این بازارها، تیمچهها، سراها و چهارسوهایی هست که حجرهها و مغازههای آنها مرکز عمده فروشی اجناس گوناگون داخلی و خارجی است.
اغلب تیمچهها و سراها سه طبقهاند طبقه زیرین مخصوص نگهداری کالا یا به عبارت دیگر انبار مالالتجاره، طبقه دوم تجارتخانه و محل کار و طبقه سوم محل استراحت است.
مجموعه بازار تاریخی تبریز به عنوان یازدهمین اثر ثبت جهانی ایران در سی و چهارمین جلسه سازمان یونسکو که در کشور برزیل برگزار شد به عنوان بزرگترین سازه سرپوشیده جهان و بخشی از شاهراه ابریشم به ثبت جهانی رسید. |
|
آدرس :تبریز، خیابان امام، بازار قدیم تبریز | |
تعداد بازدید : 12090 |
تعداد نظرات : 7
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function split() in /home/iranped/public_html/Attractions/viewattractions.php:91 Stack trace: #0 /home/iranped/public_html/Attractions/index.php(461): require_once() #1 {main} thrown in /home/iranped/public_html/Attractions/viewattractions.php on line 91 |