مقاصدی که با ۲ میلیون تومان میتوان به آنها سفر کرد
نظرات شما
- درباره كوه كركس
به نام خدا یکی از مسیرهای صعود به قله کرکس از روستای طامه واقع در غرب و شش کیلومتری نطنز است. این مسیر پس از گذر از داخل روستا از طریق جاده خاکی به سمت یکی دره لاگله و دیگری دره یا منطقه منتهی به مزرعه دراشت امتداد میابد . دره لاگله به درختستانی زیبا و پرآب منتهی میشود و از آنجا پس از گذر از راه کاملا کوهستانی و در برخی نقاط صعب العبور به منطقه ییلاقی کشکخانه و از آنجا به قله میرسد. مسیر د
محمود کاظمی طامه
دوشنبه ۱۳ شهريور ۱۳۹۱ ساعت ۲۱:۳۱:۵۹ - درباره تالاب عمارت
ممنون از اطلاعات خوبتون من اصالتا اهل این روستا هستم و خوشحالم که روستای ما رو معرفی کردین
محسن شرفی
چهارشنبه ۲۰ اسفند ۱۳۹۳ ساعت ۱۸:۳۵:۵۴ - درباره کاروانسرای شاه عباسی هجیب(کیخسرو)
اگه برید و این کاروانسرا رو پیدا کنید حالتون از ایرانی بودن بهم میخوره که تو کشورهای دیگه به میراث فرهنگی کشورشون چقدر اهمیت میدن ولی .... خدایا ما را براه راست هدایت کن هرکسی به زادگاه و وطن خودش یک حس وطن دوستی داره ولی چرا.........................................................
دوستدار میراث فرهنگی
چهارشنبه ۰۶ دي ۱۳۹۱ ساعت ۰۹:۵۵:۳۷ - درباره كاخ هگمتانه
مطالبش خیلی کم بود
سارا
پنجشنبه ۲۴ مرداد ۱۳۹۲ ساعت ۱۵:۱۳:۰۸ - درباره حمام باغ نشاط
سلام یک سوال دارم پل عباسی در کدام قسمت شیراز واقع شده است؟
شجاعی
سه شنبه ۱۶ آبان ۱۳۹۱ ساعت ۱۰:۵۸:۵۶ - درباره روستاي اشكذر
با سلام. به استحضار می رساند شهرستان اشکذر در استان یزد وجود دارد و جهت اطلاعات بیشتر به وب سایت نسیم صادق اشکذر مراجعه نمایید. با تشکر
اشکذری
شنبه ۰۱ شهريور ۱۳۹۳ ساعت ۰۶:۲۸:۵۳ - درباره غار قلعه جوق
غار قلعه جوق در شهرستان فامنین استان همدان واقع است طبق بررسی کارشناسانی چون بابک راد و محمد حاتم گویا و علی جوانشاد مربوط به قبل از اسلام به احتمالی ماد ویا هخامنشیان می باشد.
علی عسگری
چهارشنبه ۲۳ اسفند ۱۳۹۱ ساعت ۲۳:۴۶:۲۵ - درباره برج اوچ گنبد خان
باسلام باوجوداینکه عکسهای زیادی ازطبیعت بسیار زیباوگنبدروستای اوچ گنبدخان برایتان ارسال کردم ولی متاسفانه هنوزهیچ عکسی دراین بخش قرارنگرفته درصورت نیاز بهارسال مجددبه آدرس من ایمیل بزنید.باتشکرس-ت ازاهالی سابق روستا
سردار
دوشنبه ۱۲ دي ۱۳۹۰ ساعت ۱۰:۴۱:۳۴ - درباره قلعه نوشيجان
آتشکده و قلعه باستاني نوشيجان نوشيجان ، قديمي ترين نيايشگاه خشتي جهان است. قدمت ارگ تاريخي نوشيجان به عصر آهن و اوايل استقرار مادها در ايران بازمي گردد. آثار فوقاني اين تپه که در ارتفاع 37متري واقع شده ، مربوط به دوره پارتها، لايه مياني از دوره هخامنشي و آثار تحتاني که روي سازه طبيعي تپه بنا شده است از دوره مادها برجاي مانده است. اين ارگ مهمترين نيايشگاه مادها بوده و عناصر اين مجموعه
خداداد نديمي
سه شنبه ۲۱ آبان ۱۳۹۲ ساعت ۱۷:۱۰:۴۳ - درباره روستاي اشكذر
روستایی به نام اشکذر وجود ندارد و شهر اشکذر مرکز شهرستان صدوق می باشد. لطفا اصلاح فرمایید
reza
جمعه ۲۷ مرداد ۱۳۹۱ ساعت ۱۱:۴۵:۲۳ - درباره سنگ نگاره لاخ مزار
بسیار زیبا و عالی بود ایکاش عکس هم میگذاشتید ممنون
محمد حسین سرزهی
سه شنبه ۰۲ اسفند ۱۳۹۰ ساعت ۰۷:۴۰:۵۹ - درباره قلعه لمبسر
باسلام،فکر نمی کنم نظری که من دادم غیر اخلاقی بوده باشه من از شما خواستم که این پست رو ویرایش کنید.
hasan
جمعه ۲۰ دي ۱۳۹۲ ساعت ۲۲:۵۱:۵۶ - درباره گلمکان
با سلام شهر واقعا زیبا با طبیعتی دلچسب و آرامش بخش امیدوارم دوستان عزیز حتما یه سر بزنن و در ضمن با رعایت بهداشت به زیبا ماندن آون کمک کنن.
رامین رحیمیان
يكشنبه ۱۵ مرداد ۱۳۹۱ ساعت ۱۲:۵۵:۳۱ - درباره رودخانه ماربر
امروز دنبال اطلاعات کاملی از رودخانه ماربر بودم که سایت شما را از روی جستجوی گوگل باز کردم. متاسفم برای دروغ بزرگی که ثبت شده. ماربر از ضلع شمالی دنا واقع در پادنای سمیرم و در استان اصفهان قرار دارد.
شاهرخ فارسی
چهارشنبه ۱۱ دي ۱۳۹۲ ساعت ۱۷:۴۶:۰۶ - درباره روستای مدوار
بهترین روستاست
فلاح مدواری
شنبه ۲۹ اسفند ۱۳۸۸ ساعت ۱۳:۳۰:۳۰ - درباره تنگ تیزاب
تنگ تیزاب از توابع استان فارس هست
هوشمندی
سه شنبه ۱۹ دي ۱۳۹۱ ساعت ۱۰:۰۳:۳۶ - درباره گلمکان
خیلی خوب بود
عباس زمانی
جمعه ۰۸ دي ۱۳۹۱ ساعت ۱۶:۵۸:۳۷ - درباره قلعه تاريخي محمديه
man daneshjooye bargh-electronic hastam va esalatan bacheye mohamadie am amma motevalede tehran hastam,pedaro madaram ham motevalede tehranan,vali mikhastam begam be in ke esalatam be mohamadie barmigarde eftekhar mikonam
faezeh changizi mohammadi
دوشنبه ۰۲ شهريور ۱۳۸۸ ساعت ۱۵:۲۸:۰۷ - درباره قلعه گلاب، گل و ده مرد
لطفا به نظرات پيام گذران توجه كنيد و مطالبات آنها را به مسئولين امر منتقل كنيد زيرا ممكن است اين نظرات تاثير باشد
كيارش
دوشنبه ۳۰ دي ۱۳۹۲ ساعت ۰۰:۰۵:۰۳ - درباره غار سوراخ گاو
متاسفم که به عنوان دومین سایت برگزیده کشور هیچ اطلاعات تخصصی در مورد این غار ندارید {حتی دریغ از یک عکس}
فرهاد آریایی
يكشنبه ۱۴ اسفند ۱۳۹۰ ساعت ۱۱:۳۵:۴۵

مجموعه بازار تاریخی تبریز واقع در استان آذربايجان شرقي و شهر تبریز |
|
![]() |
|
نوع بنا : تاریخی |
|
بازار تبریز بزرگترین بازار سرپوشیده جهان و یکی از شاهکارهای معماری ایرانی است. این بازار در سال ۱۱۹۳ هجری قمری بر اثر زلزله با خاک یکسان شد، اما طولی نکشید که به همت مردم شهر بازسازی شد.
شهر تبریز به مناسبت قرار گرفتن در مسیر جاده ابریشم از دیرباز مرکز مبادله کالا میان خاور دور و اروپا بوده و وصف بازارهای آن در خاطرات بسیاری از بازرگانان و جهانگردان آمده است.
تبریز به سبب قرار گرفتن در سر راه شرق و غرب، از بدو پیدایش مرکز مبادله کالاهای بازرگانی کشورهای اروپایی و آسیایی بوده است و خود نیز بنا به مقتضیات جغرافیایی، محصولات کشاورزی و صنعتی را به دورترین نقاط جهان صادر میکرده است و این تبادل اقتصادی ایجاب میکرد که بازار ها و مرکزی برای مبادله و فروش کالاهای شرق و غرب در آن به وجود آید.
بازار تبریز هم اکنون به طول یک کیلومتر بزرگترین مجموعه به هم پیوسته و مسقف دنیا است و در سال ۱۳۵۴ در فهرست آثار ملی ثبت شده است.
طاقها و گنبدهای مقرنس بلند آن، سازههای آجری به هم پیوسته، آرایش مغازه ها، کثرت تیمچهها، وجود انواع مشاغل و تعداد زیادی مدرسه و مسجد که در کنار سراهای بازرگانی قرار گرفته اند، این بازار را نمونهای عالی از محیط تجارت و زندگی اسلامی و شرقی ساخته است.
سبک معماری، کثرت سراها و تیمچهها و وجود تعدادی مدرسه و مسجد نیز به این مجموعه اهمیت و امتیازی خاص دادهاند.
از تاریخ بنای اولیه مجموعه بازار تبریز اطلاعی در دست نیست لیکن اکثر مورخان و جغرافینویسان و جهانگردان اسلامی و خارجی که از قرن چهارم هجری تا عهد قاجار از تبریز دیدن کردهاند، اسناد مهم و مدارک ارزندهای را درباره بازار و وضع بازرگانی تبریز ارائه دادهاند.
از مقدسی در قرن 4 هجری، یاقوت حموی در 610 هجری، زکریا بن محمد قزوینی در 650 هجری، مارکوپولو در اواسط نیمه دوم قرن 7 هجری (1271 میلادی)، کشیش اودوریک در 721 هجری، ابن بطوطه در 730 هجری، آمبروزیوکنتارینی در 878 هجری (1474)، حمد الله مستوفی در قرن 8 هجری، کلاویخو در 807 هجری، جان کارت رایت انگلیسی در 1015 هجری (1606 میلادی)، شاردن در زمان شاه سلیمان صفوی، تاورنیه فرانسوی در 1046 هجری، کارری ایتالیایی در 1052 هجری، جملی کاردی جهانگرد ایتالیایی و دهها سیاح و مورخ دیگر مطالب جالب توجهی به جای مانده که دال بر اهمیت مجموعه بازار در دوره های مختلف بوده است.
ابن بطوطه سیاح مشهور که در سال 731 هجری قمری وارد تبریز شده میگوید: «بازار تبریز یکی از بهترین بازارهایی بود که من در همه شهرهای دنیا دیده ام. من به بازار جواهریان رفتم، بس که از انواع جواهرات دیدم چشمم خیره گشت.» همچنین تاورنیه نیز در سال 1046 هجری قمری از بازار تبریز دیدن کرده و آن را ستوده است.
شوالیه شاردن فرانسوی نیز تبریز را دارای عالیترین بازار های آسیا دانسته و با اظهار شگفتی از گنبدهای زیبا و طاقهای دیدنی، بازار هشت گوش و وسیع قیصریه را زیباترین بخش بازار تبریز دانسته است.
حمدالله مستوفی مورخ و جغرافیدان معروف قرن هشتم ضمن تعریف خوبی و فراوانی غلات و میوههای تبریز و اشاره به مزیت پارهای از انواع مخصوص گلابی، سیب، زردآلو و انگور آن مردم این شهر را اعم از فقیر و غنی اهل کسب و داد و ستد معرفی کرده و یادآور شده که در آن دیار متمول بسیار است.
وجود مدارس و مساجد تاریخی مهم و معروفی چون مسجد جامع، مدرسه حاج صفرعلی، مدرسه صادقیه در این بازار نیز گواه بر پیشینه تاریخی این مجموعه بنا است.
بازار کنونی تبریز مربوط به اواخر زندیه ( یعنی بعد از زلزلهای که در سال 1193 هجری قمری روی داد) و عصر قاجار است. در زمان عباس میرزا که تبریز ولیعهدنشین و دارالسلطنه شد، سراها، تمیمچهها و بازارهای عالی تازهای احداث شد.
بازار تبریز با طاقها و گنبدهای بلند آجری شامل بازار امیر، بازار کفاشان، راسته بازار، بازار حلاجان، یمینی دوز بازار، راسته کهنه، بازار حاج محمد حسین، بازار مشیر بازار، بازارچه صفی، بازار امیر ابوالحسن، سرای حاج رسول، سرای حاج میرزا علی نقی، تیمچه و سرای شیخ کاظم، تیمچه حاج صفرعلی، تیمچه و دالان میرزا شفیع و تیمچه ملک است که به اختصار به آنها اشاره میشود.
بازار تیمچه امیر یکی از شاهکارهای جالب معماری و با شکوهترین تیمچههای بازار تبریز به حساب میآید.
تیمچه حاج صفرعلی بنایی است معظم که بانی آن حاج صفرعلی خویی بازرگان معروف معاصر فتحعلی شاه قاجار است.
تیمچه مظفریه نیز یکی از زیباترین بخشهای بازار است که حاج شیخ جعفر قزوینی تاجر سرشناس دوره ناصرالدین شاه آن در سال 1305 ساخته بود و به مناسبت حضور مظفرالدین میرزا ولیعهد وقت در این تیمچه به نام مظفریه نامگذاری کرد.
راستههای معروف بازار تبریز نیز شامل بازار امیر، پشت بازار امیر، بازار کفاشان، بازار حرم خانه، راسته بازار، یمینی دوز بازار، بازار حلاجان، قیز بستی بازار، بازار سراجان، راسته کهنه یا قدیم، بازار کلاه دوزان، دلاله زن بازار، بازار صادقیه، بازار مسگران، بازار حاج محمد حسین، بازار مشیر، بازارچه شتربان، بازار صفی، بازار میر ابوالحسن، بازار شیشه گرخانه، رنگلی بازارچه ( بازارچه رنگی ) و بازارچه خیابان است.
در همه این بازارها، تیمچهها، سراها و چهارسوهایی هست که حجرهها و مغازههای آنها مرکز عمده فروشی اجناس گوناگون داخلی و خارجی است.
اغلب تیمچهها و سراها سه طبقهاند طبقه زیرین مخصوص نگهداری کالا یا به عبارت دیگر انبار مالالتجاره، طبقه دوم تجارتخانه و محل کار و طبقه سوم محل استراحت است.
مجموعه بازار تاریخی تبریز به عنوان یازدهمین اثر ثبت جهانی ایران در سی و چهارمین جلسه سازمان یونسکو که در کشور برزیل برگزار شد به عنوان بزرگترین سازه سرپوشیده جهان و بخشی از شاهراه ابریشم به ثبت جهانی رسید. |
|
آدرس :تبریز، خیابان امام، بازار قدیم تبریز | |
تعداد بازدید : 10774 |
تعداد نظرات : 7
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function split() in /home/iranped/public_html/Attractions/viewattractions.php:91 Stack trace: #0 /home/iranped/public_html/Attractions/index.php(461): require_once() #1 {main} thrown in /home/iranped/public_html/Attractions/viewattractions.php on line 91 |