مقاصدی که با ۲ میلیون تومان میتوان به آنها سفر کرد
نظرات شما
- درباره موزه تاريخ طبيعي
امیدوارم با توجه به شرایط زیست محیطی و پوشش گیاهی و تنوع درختان جنگلی و حیات وحش شبه جزیره میانکاله بتوانیم چنین موزه در بهشهر بر پا گردد
سه شنبه ۲۳ آبان ۱۳۹۱ ساعت ۱۴:۱۶:۱۴ - درباره قریه العرب
سلام به همه مردم شهر گلزار واقعا گلزار جای خوش اب و هواست لطفا دیدن کنید و فرامش نخواهید کرد
مسلم سعید
شنبه ۱۵ اسفند ۱۳۹۴ ساعت ۲۳:۳۶:۲۷ - درباره تپه شغالي
سوال : چرا اسم این محل را تپه شغالی گذاشتند ؟ آیا نماد و نشانه ای برای بازدید گردشگران عادی که جاذبه ایجاد نماید وجود دارد یا خیر آیا تحت حمایت و دارای محوطه و راهنما میباشد ؟
محمدهاشم شیرکوند
يكشنبه ۲۷ اسفند ۱۳۹۱ ساعت ۲۱:۱۰:۰۱ - درباره تالاب عمارت
لا اقل عکس هایی بیشتر از این روستای عمارت بذارین مجمع بهنام رضایی
حسن
جمعه ۳۱ خرداد ۱۳۹۲ ساعت ۱۰:۲۰:۰۳ - درباره گلمکان
هيچي گلمكان خودمون نميشه
ميثم گلمكاني
چهارشنبه ۰۲ بهمن ۱۳۹۲ ساعت ۱۹:۱۵:۵۹ - درباره بند دره
امروز دوم فروردین 1393 بود که دسته جمعی رفتیم بنددره واقعا عالی بود خدا رو شکر بارندگی این چندوقت کار خودشو کرده بود هوا و فضا همه چیز عالی بود.
آدینه وحیدنیا
يكشنبه ۰۳ فروردين ۱۳۹۳ ساعت ۰۰:۵۳:۲۱ - درباره آتشكده درمهر
بریم یزد میخوریم تو دیوار آتشکده؟!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! آدرس؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟یزد.....
سه شنبه ۲۰ اسفند ۱۳۹۲ ساعت ۲۱:۳۰:۳۵ - درباره مقبره شيخ لقمان بابا
بنای لقمان بابای سرخسی یدارای کی دیگر از گنبد های زیبای آجری خراسان است با قوسی در جلو که بالای آن تخریب شده است. ارتفاع گنبد از هارونیه هم بیشتر است و فیلگوش های گنبد نیز دیدنیست.
سیاوخش کندریز توسی
چهارشنبه ۱۲ تير ۱۳۹۲ ساعت ۰۹:۵۴:۱۱ - درباره آب یل سویی
عالی
ب.م
دوشنبه ۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۲ ساعت ۲۲:۵۵:۲۷ - درباره چشمه آب معدني قاسمآباد
عالی
محمد
يكشنبه ۰۶ فروردين ۱۳۹۱ ساعت ۲۰:۳۳:۴۶ - درباره آبشار دو قلو
عالی بود.
شیوا
چهارشنبه ۰۵ فروردين ۱۳۹۴ ساعت ۱۴:۲۱:۰۱ - درباره چشمه قره شعبان
سلام .من خودم از اهالی روستا می باشم .اگر قصد دیدن چشمه را دارید حتما در اولین 5شنبه سال جدید تشریف بفرمایید.قدمتون رو چشم
کریم ابوللو
دوشنبه ۱۰ تير ۱۳۹۲ ساعت ۱۱:۲۹:۲۶ - درباره غار هندل آباد( هندو آباد )
اطلاع رسانی اصلا خوب نیست
علی سبکسر تبادکان
سه شنبه ۱۶ اسفند ۱۳۹۰ ساعت ۱۲:۲۶:۱۹ - درباره تپه باستاني هگمتانه
خوب بود.
سمانه مردانه
سه شنبه ۱۵ دي ۱۳۹۴ ساعت ۱۵:۲۱:۵۶ - درباره تالاب گنجگاه
Ya learn stomehing new everyday. It's true I guess!
Cristina
يكشنبه ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۱ ساعت ۰۱:۲۹:۱۲ - درباره مقبره شيداي نازار
این کوه از قدیم متعلق به روستای چمقلو شیدا بوده .اسم روستا هم این قظیه رو ثابت میکنه .ولی در چند سال اخیر از روستای ظفر آباد به بالای کوه جاده خاکی درست کرده اند و این کوه رو هم به اسم ظفر آباد ثبت کرده اند . این یعنی دزدی واقعا افتضاحه
shahram
سه شنبه ۱۱ اسفند ۱۳۸۸ ساعت ۲۱:۵۶:۲۶ - درباره کلیسای پنطی کاستی
با سلام خدمت شما دوستان از اطلاعاتی ک دادین خیلی ممنون اگر بخواییم بیشتر بدونبم باید به کجا مراجعه کنیم ممنون میشم ب ایمیلم بفرستین یا راهنمایی کنین.
محمد
دوشنبه ۱۹ آبان ۱۳۹۳ ساعت ۱۶:۰۶:۴۵ - درباره موزه تاريخ طبيعي
امیدوارم با توجه به شرایط زیست محیطی و پوشش گیاهی و تنوع درختان جنگلی و حیات وحش شبه جزیره میانکاله بتوانیم چنین موزه در بهشهر بر پا گردد
سه شنبه ۲۳ آبان ۱۳۹۱ ساعت ۱۴:۱۶:۱۴ - درباره ايوان سنگي نياق
like +1
علیرضا
يكشنبه ۱۸ تير ۱۳۹۱ ساعت ۰۱:۰۶:۲۱ - درباره دبيرستان البرز
خوبه معلماش خوبن
من
دوشنبه ۲۵ دي ۱۳۹۱ ساعت ۱۴:۱۱:۲۷
بنای تاریخی چلبی اوغلی |
|
نوع بنا : تاریخی قدمت : سال 728 ه. ق |
|
در پانصد متری جنوب غربی سلطانیه ، بر سر راه سلطانیه _ خدا بنده آ ثار معروف بقعه چلبی اوغلی قرارگرفته است. باستان شناسان و محققان، این مجموعه را به سلطان چلبی نست داده اند و تاریخ ساخت آن را سال 728 ه. ق ذکر کرده اند.
این مجموعه از دو بخش خانقاه و مقبره تشکیل شده است: خانقاه شامل صحن مرکزی است که در اضلاع غربی و شرقی آن، حجره ها جای گرفته اند. طرح معماری این مجموعه الهام گرفته از عقاید و مراتب صوفیه است وهریک از فضاها را با هدف ،سر، و برای عملکرد خاص ساخته اند.
واحد نخستین درقسمت ورودی، به مرتبه فقرا اختصاص داشته است و طالبان جنت (مرتبه بعدی این فرقه)، در قسمت دوم وروی جای گرفته اند. حجره های انفرادی صحن مرکزی با درهای کوتاه، محل ریاضت مریدان را با توجه به مراتب آنها تشکیل می داده اند. صحن خانقاه محل سماع جمعی بوده است و به هنگام سماع، سلطان در وسط و مریدان در گرداگرد او حلقه می زده اند و حلقه می زده اند، بدین ترتیب، برپا می شده است. به احتمالی، واحد های جنوبی خانقاه، کلاس درس وفضاهای طرفین ایوان جنوبی، محل حلقه ذکر زمستانی بوده است.
طبقه دوم بنا در طرفین ایوان به شدت آسیب دیده و فرو ریخته است و در گرداگرد آن، نماهایی شبیه به جان پناه دیده می شود. قرینه سازی، درکل مجموعه، کاملاً رعایت شده است. مصالح اصلی با را لاشه سنگ و ساروج تشکیل داده است. سقف حجره ها و زاویه ها، گنبدی شکل است.
عده ای از محققان و باستان شناسان، زمان ساخت بنای خانقاه را زود تراز مقبره سلطان چلبی می دانند و بعضی از آنان، تاریخ ساخت بنای مقبره را زود تر می دا نند. یکی از مدارک بسیار ارزنده که در یافتن تاریخ واقعی ساخت بنای خانقاه اهمیت بزایی دارد، بررسی کتیبه حک شده ایوان جنوبی است. این کتیبه در سه قطعه:یکی در بالا، و دوقطعه دیگر در طرفین ایوان نوشت شده است و یکی از اسناد بسیار، معتبر ساخت شهر سلطانیه ونکات ناگشوده تاریخ آن است. با توجه به متن باقی مانده از این کتیبه، میتوان دریافت که این بنا بین سال های 657 و 683ساخته شده و وقف خانقاه شمسیه شده است.
قسمت دوم این مجموعه تاریخی، بقعه معروف به بقعه سلطان چلبی است. نقشه این بنا، هشت ضلعی است وهر ضلع آن ازنمای خارجی به عرض 16/4 متر، به طول 17 متر وبه قطر 5/7 متر است که با زیبایی خاصی طراحی و اجرا گردیده است.
فرم آجرچینی در طاق نماهای هشت گانه متفاوت است. پس از طاق نماها، ادامه کار با آجرچینی ساده انجام گرفته است و در حدفاصل جرزهای هشت گانه، طاق نماهاق زیبایی احداث و اجرا شده است و در بالای این جرزها،گنبد آجری با ساقه نسبتاً بلند خود استوار شده است .
آرامگاه سلطان چلبی از نظر جای گیری گورها در آن، جالب توجه است و حلقه ذکرصوفیه را به شیوه ای دیگر تداعی می کند؛ به این معنی که سطح درو نی آرامگاه به فضاهایی تقسیم گردیده است: سلطان در وسط و مریدان وی ، با توجه به درجه و مراتب شان، در گرداگرد او دفن شده اند. این مجموعه تاریخی از آثار باارزش استان زنجان است.
|
|
آدرس :در پانصد متری جنوب غربی سلطانیه ، بر سر راه سلطانیه _ خدا بنده | |
تعداد بازدید : 2319 |
تعداد نظرات : 0 |
نظر خود را در مورد بنای تاریخی چلبی اوغلی ثبت کنید.
|