مقاصدی که با ۲ میلیون تومان میتوان به آنها سفر کرد
نظرات شما
- درباره روستای آران و بید گل
باسلام لطفا اصلاح كنيد ماروستايي به نام آران وبيدگل نداريم. آران وبيدگل نام شهري است باحدود نودوپنج هزارنفر جمعيت كه مركز شهرستاني به همين نام مي باشد از مهمترين جاذبه هاي آران وبيدگل درياچه نمك كاروانسرا و-كوير زيباي مرنجاب وبقاع متبركه وشهر زير زميني نوش آباد مي باشد.
آران وبيدگل
شنبه ۰۳ خرداد ۱۳۹۳ ساعت ۰۸:۳۷:۱۷ - درباره ييلاق زوارم
خیلی زیباست با اون باغ های گردو واقعن بهشتیه
اسماء
سه شنبه ۲۳ مهر ۱۳۹۲ ساعت ۱۲:۲۳:۳۷ - درباره بند دره
ما بیرجندی ها فقط همینو داریم. برگ سبزی
ali
سه شنبه ۲۲ فروردين ۱۳۹۱ ساعت ۱۳:۰۰:۵۰ - درباره قلعه بردوك
اين قلعه دراصل بنام گودل است نه بردوک.
سهراب بادروح
پنجشنبه ۱۲ دي ۱۳۹۲ ساعت ۰۱:۵۱:۰۰ - درباره روستای فهرج
سلام. در قسمت پیامک هاتون ،دریافت آثار صادق هدایت رو گذاشتید. این شخص از نظر ایمان و اعتقادات ما ایرانیان مسلمان ،انسان منحرفی است. لطفا نسبت به حذف این قسمت از سایت و ارسال پیامک هاتون سریع تر اقدام کنید و دفعه ی بعد که به سایت شما مراجعه کنم و حذف نکرده باشید مجبورم که به مقامات مسوول گزارش کنم. مردم را به سمت گمراهی سوق ندید.
رسول
پنجشنبه ۰۸ آبان ۱۳۹۳ ساعت ۰۸:۴۰:۲۶ - درباره روستای قطب آباد
O_O روستا ؟؟؟ ههه روستا قطب اباد خوب همسن شماها هسین ک نمیخواین شهر گسترش پیدا کنه بزرگ شه چرا ب جای روستا نمیگین شهر قطب اباد؟
m
جمعه ۲۷ شهريور ۱۳۹۴ ساعت ۱۲:۳۳:۵۹ - درباره خرمن کوه
واقعا فوق العاده است.کوه خیلی زیبایی هست.بنده خیلی از دره های کوه رو رفتم. افسانه ای هست که حاکم فسا میخواسته بفهمه که این کوه چندتا دره داره.جایزه میذاره که هرکس بتونه آمار دقیقی از دره های خرمن کوه بده جایزه بزرگی بهش میدم.اما هرکس که به خرمن کوه میرفته حیوانات وحشی اون رو میخورده.بالاخره 2 برادر با هم میروند و بعد از یک روز برمیگردند.حاکم با تعجب میپرسه چرا به این زودی برگشتید.؟؟؟؟ میگ
محمدحسین صفار
شنبه ۰۹ اسفند ۱۳۹۳ ساعت ۱۴:۰۴:۵۹ - درباره گور هرمز ساسانی
You keep it up now, udnerstnad? Really good to know.
Missi
سه شنبه ۱۳ فروردين ۱۳۹۲ ساعت ۰۱:۵۹:۲۵ - درباره عمارت ملک
عمارت خیلی قشنگیه معماریش هم عالیه فقط حیف که الان تبدیل شده به خرابه وهرچی فقیر وکلی هست اونو گرفته وتوش زندگی میکنه
حانیه کلهر
يكشنبه ۰۱ تير ۱۳۹۳ ساعت ۰۹:۴۶:۱۴ - درباره جهانبخت توفیقتوفیق تنها پهلوان و قهرمان بزرگ ایرانی نیست که موجب سرافرازی نام کشورش شد ولی اولین قهرمان ایرانی بود که در کشتی به مدال طلا دست یافت و در زمان خود این مرد بزرگ علاوه بر ورزش در تحصیل علم نیز منحصربه فرد بود ای کاش قدر این پهلوان علم و ورزش را بیشتر بدانیم و حداقل در سلگرد فوت و
افشین شیروئی
يكشنبه ۰۵ خرداد ۱۳۸۷ ساعت ۲۱:۴۴:۰۸ - درباره قلعه سرماج
سلام من هم از طرف احمدی های این روستا از شماتشکرمیکنم ...
شنبه ۱۵ تير ۱۳۹۲ ساعت ۱۷:۵۲:۵۴ - درباره آرامگاه نادر شاه افشار
تصاوير شما همين يك عدد بود از سايت جامع گردشگري ايران اينهمه فقر تصاوير بعيده ! خسته نباشيد
طاهره جوادي
يكشنبه ۱۹ آذر ۱۳۹۱ ساعت ۱۳:۱۶:۲۴ - درباره آب انبار حاج کاظم
با سلام. ظرفیت حجم آب گیری این آب انبار 2100 لیتر می باشد.نه 230000 لیتر. این مقدار آب پشت سد جا نمی گیره چه به برسه به این آی انبار
جواد یوسفی
پنجشنبه ۰۷ فروردين ۱۳۹۳ ساعت ۰۲:۱۱:۳۲ - درباره کلیسای مارتوما (بالولان)
اسنادی راجع به تاریخ های ذکر شده موجود نبوده وبیشتر حدس وگمان می باشد
چهارشنبه ۱۴ فروردين ۱۳۹۲ ساعت ۲۲:۴۵:۰۲ - درباره امامزاده علاءالدین (ع)
بسیار جای دوست داشتنی و باصفاییه
بهاره داودی
جمعه ۰۹ آبان ۱۳۹۳ ساعت ۱۴:۳۹:۴۰ - درباره غار مزدوران
وحشت ناک هست
ی دوست
پنجشنبه ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۴ ساعت ۱۴:۴۴:۴۶ - درباره خانه ابويي
یه عکسی هم بذارین بد نیست.
چهارشنبه ۰۱ شهريور ۱۳۹۱ ساعت ۱۳:۲۶:۲۱ - درباره خانه میرزا کوچک جنگلی
عالی بود
امید
دوشنبه ۱۹ فروردين ۱۳۹۲ ساعت ۲۱:۴۷:۱۹ - درباره کوه هزار
راین یک شهرستان می باشد نه روستا
سینا
پنجشنبه ۲۵ اسفند ۱۳۹۰ ساعت ۱۵:۰۶:۵۹ - درباره حمام اشرف آمل
حمام اشرف سالهاست که بدست مسئولین شهری تخریب گردیده و وجود خارجی ندارد. در زمان وجودش هم در محله پایین بازار از اماکن طایفه آملی بوده نه در نیاکی محله
فضولباشی
يكشنبه ۰۶ بهمن ۱۳۸۷ ساعت ۰۲:۵۵:۴۵
گنبد سلطانیه |
|
نوع بنا : تاریخی قدمت : از سال704 الی 712هجری قمری |
|
در قسمت جنوب غربی کهن دژ (ارگ سلطنتی)، گنبد سلطانیه به عنوان یکی از بناهای عظیم اسلامی و شاید باشکوه ترین آنها، همچون نگینی سربرافراشته و خودنما یی می کند.
این بنا در دوران حکومت سلطان محمد خدابنده (اولجایتو) در مدت 9سال (از سال704 الی 712هجری قمری) احداث شده است. درباره این بنا، در باره این بنا،فرضیه های بسیاری از نظر تناسب ها، ترکیب ها، تلفیق ها و دیگر ویژگی ها از سوی مورخان، جغرافی دانان، باستان شناسان و حتی مردم عادی ابراز شده است که دو وجه غالب دا رند:
نظریه نخست، به مورخان و جغرافی دانان متقدم مربوط است که بنای گنبد را آرامگاه سلطان محمد خدابند« اولجایتو » معرفی کرده اند. نظریه دوم، مربوط به انتساب و اختصاص بنا، از طرف اولجایتو، به آرامگاه علی بن ابیطالب (ع) و حسین بن علی (ع) است.
کارشناسان با بررسی های باستان شناسی و مطالعه عناصر معماری، انتساب و اختصاص بنای گنبد سلطانیه به آرامگاه ائمه اطهار (ع) را مردود دانسته اند و روشن شده است که آرامگاه سلطانیه را غازان و اولجایتو به تقلید از آرامگاه های موجود در ایران ساخته اند.
گنبد سلطانیه، شکوه و بزرگی کلیسای جامع مریم مقدس درفلوراس ایتالیا و مسجد ایاصوفیای ترکیه را تداعی می کند. این بنا، سومین بنای بزرگ تاریخی در جهان و نخستین بنای بزرگ تاریخی ایران می باشد. این بنا در دوران برپایی، بلندترین بنای جهان بوده است.
معماری گنبد سلطانیه، نسبت به آثار مشابه، از نظر عظمت و ابعاد، منحصر به فرد است و نمونه بدیعی از یک آزمایش موفق است. این بنا دارای 5/48 متر ارتفاع،60/25متر دهانه قوس،87/6متر عرض جرز،5/17 متر طول جرز از سمت بیرونی و60/8 متر طول جرز از سمت درونی است. این بنا 8 ایوان مرتفع و نزدیک به50 اتاق و فضای ویژه اتاق مانند دارد. گنبد سلطانیه نخستین بنایی است که تحول معماری دوران سلجوقی به معماری دوره ایلخانی را به وضوح نشان می دهد. سنگینی گنبد عظیم و قوس ها و دیگر عنصرهای معماری را، جرزحای هشت گانه آن تحمل می کنند. محاسبات به عمل آمده نشان می دهند که سنگینی گنبد 200 تنی بر روی جرز ها که سطح مقطع هرکدام50 متر مربع می باشد، استوار شده است. مطالعات اخیر روشن کرده است کحه این عنصرها دارای مقطع تونلی نیز می باشند. این ویژگی، مقاومت جرزها را در برابر زمین لرزه و فشارهای ناشی از باد افزایش می دهد. به کارگیری تیرهای چوبی عاجدار در ابعاد و اندازه های مختلف، از این نظر، حایز اهمیت می باشد.
ملاط این بنا، مخلوطی ازگچ ومقدار اندکی آهک است.گنبد سلطانیه با احتساب طبقه همکف، سه طبقه مشخص دارد: طبقه همکف ایوان های هشت گانه را در خود جای داده است و شامل ایوان های شمال غربی ، شمال شرقی، ورودی و ایوان جنوبی مشرف به تربت خانه است. طبقه اول در40/9 متری ازکف کنونی بنا قرارگرفته و دارای دهلیزهای ارتباطی است که دورتادور بنا را احاطه کرده اند. طبقه آخر در80/27 متری از کف قرار گرفته است. در این طبقه ، پا طاق گنبد و پایه های هشت ضلعی مناره ها
قرار دارند .ارتفاع پاطاق این طبقه 40/1 متر و ارتفاع گنبد از طبقه آخر 19 متر است .
ورودی سردابه در ایوان ضلع جنوبی قرار گرفته است. طرح سردابه بسیار پیچیده و شامل 7 واحد حجمی است که با یک دیگر ارتباط فضایی ندارند. این روش مقبره سازی با هیچ کدام از مقبره های شناخته شده کنونی ایران قابل مقایسه نیست. به احتمال قریب به یقین ، سردابه بر اساس بینش و تفکرآیین های مذهب شمن پرستی مغولی طرح ریزی شده است. با توجه به فلسفه و عقاید شمن پرستی و تأکید آن بر وجود ارواح خبیثه و انوع جادو، برای جلوگیری از ورود و مزاحمت ارواح خبیثه به حریم قبرها، گماردن محافظان و تعبیه مکان هایی برای برآوردن منظورهای فوق ، امری ضروری بوده است.
گنبد سلطانیه از نظر تزئینات نمایشگر مرحله کمال معماری گذشته ایران است و خلاقیت طراحان، معماران و مهندسان زمان خود را به نمایش وداوری گذاشته است. در این بنا، دو لایه آرایش وزینت معماری شناسایی گردیده است: قسمتی از تزئینات لایه دوم به دوران اولجایتو و اوایل دوران سلطان ابوسعید بهادر تعلق دارد. تزئینات لایه نخست ، به طور کلی، با پیشرفت کار ساخت بنا اجرا گردیده و در هنگام افتتاح ابواب البر، پایان پذیرفته است.
عمده ترین عنصر های تزئیناتی درگنبد سلطانیه عبارت اند از: تزئینات آجری،گچ بری، کتیبه نویسی وکاشی کاری که همگی با هم و با هماهنگی جالب توجهی سامان یافته اند.
طولانی ترین کتیبه این بنای تاریخی کتیبه ای است که در فاصله 360 سانتی متری از کف گنبد، و در عرض 75 سانتی متری دورتادور بنا نوشته شده است و به سوی ایوان ها و جرز ها ادامه یافته است. دو این کتیبه، سوره «فتح» به خط زیبای ثلث نوشته شده است. در بالای هر یک از ایوان های هشت گانه، یک حدیث ذکر گردیده است. در سطح قوس، در طبقه دوم ایوان شرقی، کتیبه ای از آجر های پیش بر در زمینه کاشی کاری معرق به رنگ سبز و آبی وجود دارد. بر این کتیبه، آیه125 سوره مبارکه « بقره» (سو ره یکم) به خط کوفی نوشته شده است.
در سطح جرز ایوان های جنوب شرقی و جنوب غربی، طرح های تزئینی به شکل ترنج با رنگ آبی طراحی گردیده اند و خط های کلی این نقش ها، اسلیمی است. در لابه لای این نقش های اسلیمی، کلمات ابوبکر، عمر، عثمان و علی، حسن و حسین پیوسته تکرار شده اند. این گنبد به تنهایی یکی از شگفتی های معماری در ایران و جهان به شمار می رود و از ارزش های درجه اول جهانگردی برخوردار است.
|
|
آدرس :در قسمت جنوب غربی کهن دژ (ارگ سلطنتی) | |
تعداد بازدید : 15308 |
تعداد نظرات : 17
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function split() in /home/iranped/public_html/Attractions/viewattractions.php:91 Stack trace: #0 /home/iranped/public_html/Attractions/index.php(461): require_once() #1 {main} thrown in /home/iranped/public_html/Attractions/viewattractions.php on line 91 |