مقاصدی که با ۲ میلیون تومان میتوان به آنها سفر کرد
نظرات شما
- درباره بقعه ملاط
باسلام-به همه موطنان گرامی پیشنهاد میکنم از این بقعه متبرکه که درمنطقه زیبایی هم قرار گرفته ودارای اهمیت زیادی است دیدن فرمائید -التماس دعا
ولی یوسفی
جمعه ۰۸ شهريور ۱۳۹۲ ساعت ۱۹:۴۴:۲۹ - درباره مسجد جامع ورامین
باسلام وخسته نباشید ، ای کاش اطلاع رسانی بیشتری نسبت این اماکن درسطح شهرستان انجام پذیرد چون بنظربنده 90درصد مردم شهرستان هنوز ازقدمت وچگونگی ساختمان آن اطلاع درستی ندارند وفقط هرروز ازکنار آنهارد میشوند بدون آنکه توجهی داشته باشند چون شناخت کافی ندارند
اسماعیل اکبری
پنجشنبه ۲۹ تير ۱۳۹۱ ساعت ۲۳:۰۴:۴۰ - درباره گلمکان
تنها جایی که آرام میگرم دوستت دارم
نوزادی
دوشنبه ۲۴ آذر ۱۳۹۳ ساعت ۱۸:۳۸:۲۳ - درباره کوشک اردشیر
کوشک اردشیر در شهرستان دشتستان (برازجان )است
شنبه ۱۷ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۲:۳۴:۲۰ - درباره خانه بهروزی
بسيار عالى بود.با تشكر فراوان
ممد يخه ارو
شنبه ۱۸ آبان ۱۳۹۲ ساعت ۱۷:۰۰:۴۴ - درباره سازه های آبی شوشتر
فوق العادس واقعا زیباست
فاطمه
سه شنبه ۲۲ اسفند ۱۳۹۱ ساعت ۰۱:۳۶:۱۴ - درباره بنای امامزاده عباس
بنا خشتي ميباشدوامامزاده عباس برادرامام رضا ميباشد
رضاشهركي
شنبه ۰۲ آذر ۱۳۹۲ ساعت ۲۰:۰۴:۵۱ - درباره آب پهن
با سلام وعرض ادب با تمامی زحماتی که طی این مدت متحمل شده اید نهایت تشکر وقدردانی را دارم اما با به روز رسانی اطلاعات سایت درباره تمامی آبگرم های معدنی سنتی و مدرن و مناطق بکر و طبیعی شهرستان سرعین که سالیانه حدود 4.5 میلیون گردشگر را از داخل و خارج کشور پذیرا میباشدگامی مهم در اطلاع رسانی دقیق و کامل به پردشپران میتوان برداشت امید است مدیریت محترم توجه لازم به این موضوع داشته باشند
مجتمع آبدرمانی وهتل ارشاد
جمعه ۲۹ آذر ۱۳۹۲ ساعت ۱۱:۵۹:۵۴ - درباره محله عودلاجان
This was so helpful and easy! Do you have any artciles on rehab?
Katherine
دوشنبه ۱۲ فروردين ۱۳۹۲ ساعت ۱۳:۵۴:۲۱ - درباره سرچشمه محلات
عالیه جاش
شقایق
يكشنبه ۱۲ بهمن ۱۳۹۳ ساعت ۱۳:۱۷:۴۱ - درباره آرامگاه شاه شجاع مظفری
سازمان جهانگردی و میراث فرهنگی و همچنین بنیاد فارس شناسی و دیگر نهادهای فرهنگی و ادبی ایران میبایست توجه بیشتری به آرامگاه شاه شجاع مظفری داشته باشند، آرامگاه ایشان بسیار مهجور مانده، به دور از انصاف است که |آرامگاه پادشاهی که زحمات فراوانی برای حفاظت از شیراز و میراث فرهنگی ادبی آن در دوره مغول ها کرد و به مغولان اجازه حمله به شیراز را نداد و با حمایت های خود از خواجه حافظ شیرازی زمین
شهروز معنوی
يكشنبه ۰۳ دي ۱۳۹۱ ساعت ۱۶:۵۵:۲۰ - درباره دریاچه بزنگان
چندین بار از این دریاچه زیبا بازدید کرده ام . متاسفانه هر سال از وسعت و مقدار آب آن کاسته می شود. خدمات و نگه داری امکانات اندک توریستی آن نیاز به توجه بیشتر دارد. در اطراف دریاچه و در سنگهای اهکی اطراف فسیل های مختلفی از دو کفه ای و گاستروپود های زیبا یافت می شود . به ویژه فسیل یک نوع دو کفه ای بنام هیپوریت از ویژگی های این منطقه می باشد.
وطن پور حمید رضا
چهارشنبه ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۴ ساعت ۱۸:۳۶:۱۷ - درباره ساحل بندر گز
sahele besiyar jaleb va zibaeiye vaghean kenare sahel unam dar havaye barooni besiyar ghashango zibast
marjan s
جمعه ۰۵ مهر ۱۳۸۷ ساعت ۰۲:۵۰:۰۵ - درباره زیارتگاه امامزاده سلیمان
مرسی ار اطلاعاتتون.خیلی مشتاق دیدنشم
حسین
سه شنبه ۲۷ اسفند ۱۳۹۲ ساعت ۱۲:۴۴:۰۵ - درباره قریه العرب
سلام به همه مردم شهر گلزار واقعا گلزار جای خوش اب و هواست لطفا دیدن کنید و فرامش نخواهید کرد
مسلم سعید
شنبه ۱۵ اسفند ۱۳۹۴ ساعت ۲۳:۳۶:۲۷ - درباره مسجدجامع ساوه
اول از همه باید از شما تشکر کنم برای ایجاد این سایت اما ایرادی در معرفی مسجد دیدم که مناسب دیدم که آن را مطرح کنم در قسمتی از متن آمده که مسجد جامع ساوه در ابتدا پیدایش شهر بنا شده که طبق اسناد ومدارک معتبر شهر ساوه قدمتی بالای 2000 سال داشته و اینکه شهر ساوه در دوران سلجوقیان بنا شده به طور قطع یقین اشباه بوده و باید تصحیح شود حالا متنی را از سایت رسمی دانشگاه آزاد ساوه برای شما نقل قول می
مجید مهربان
چهارشنبه ۰۳ مهر ۱۳۸۷ ساعت ۱۶:۴۱:۰۸ - درباره مقبره كوروش كبير (پاسارگاد)
با عرض سلام. ممنون از زحماتتون اما مطالب در مورد مقبره کوروش واقعا کمه واگه میشه کمی مطالب بهش اضافه بشه
اسماعیل سواره
يكشنبه ۰۳ فروردين ۱۳۹۳ ساعت ۱۸:۳۵:۰۶ - درباره روستای هلیلان
Weeeee, what a quick and easy sloiuton.
Lele
دوشنبه ۱۹ دي ۱۳۹۰ ساعت ۰۰:۳۲:۱۷ - درباره چشمه آب معدني قاسمآباد
عالی
محمد
يكشنبه ۰۶ فروردين ۱۳۹۱ ساعت ۲۰:۳۳:۴۴ - درباره گلمکان
گلمکان ، شهر گل ، شهر تاریخ و تمدن ، شهر بهشت
محمد مانعی
يكشنبه ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۱ ساعت ۱۴:۵۸:۱۵
بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی |
|
نوع بنا : زیارتی قدمت : صفویه (907-1135 ه ق ) ( تاریخ میلادی : 1501-1722 م ) |
|
بقعه شیخ صفی شامل تعدادی از بناهای دوره های مختلف است که نخستین بار شاه تهماسب آن ها رابه صورت مجموعه واحدی در آورد. بعدها شاه عباس بناهای مهم دیگری به این مجموعه افزود و باعث اصلاحاتی در آن شد.
اهمیت این مجموعه تاریخی ، در ارتباطی که با سلسله خاندان سلاطین صفویه دارد جلوه گر می شود. اسلاف شاهان صفوی و همچنین شاه اسماعیل اول( سر سلسله این خاندان) در این مجموعه تاریخی به خاک سپرده شده اند.
طی دوران صفویه هزینه فراوانی صرف این بقعه شد و امروز نیز با وجود گذشت چندین قرن،ویژگی های زیبا و جالبی دارد که هر بازدید کننده ای راتحت تاثیر قرار می دهد.بناهای متعلق به بقعه شیخ صفی عبارت اند از:
1-در ورودی و حیاط بزرگ
2-حیاط کوچک یا دالان روباز صحن بقعه
3-مسجد جنت سرا
4-حیاط مقابر
5-شهید گاه
6-چله خانه
بخش های اصلی بقعه عبارت اند از: زواق یا قندیلخانه ، مقبره شیخ صفی، مقبره شاه اسماعیل، حرمخانه، چینی خانه.
1- از ضلع شرقی میدان عالی قاپو اردبیل که امروزه اثری از آن نیست، از دری بزرگ وارد حیاطی گسترده به ابعاد 92*5/26 متر می شویم که دارای دو حوض و باغچه های مخصوص گلکاری است و دیوارهای آچری تاقنمادار آن روی ازاره سنگی بنا شده است.
این حیاط دارای سر در کاشیکاری شده و باشکوه بود که به مرور زمان فروریخت و بقیه ان نیز در سال 1321 شمسی به دستور اداره کل باستان شناختی وقت برداشته شد. کاشی های معرق این سردر بلند معروف به عالیقاپو ، زمان شاه عباس دوم زیر نظر علیخان ، متولی آستانه و به کوشش یوسف شاه بن ملک صفی کار گذاشته شده است و کتیبه های آن در سال 1057 هجری قمری به دست امعیل اردبیلی نوشته شده است.
حیاط بزرگ شمال صحنی است که با سنگ فرش شده و در وسط دارای چشمه آبی است و بیشتر اطراف آن با بناهایی که از کاشی های رنگارنگ معرق پوشیده شده، احاطه شده است. بسیاری از سنگ فرش های آن مربوط به دوره اخیر است.
ردیف جنوبی حیاط شمال ، ایوانی بزرگ است که دو طرف آن دو تاقنمای کوناه تر قرار گرفته است . تاقنما ها هر یک دارای یک جفت سه کنج کاذب است که دارای مقرنس است و روی آن نیز با کاشی مقرنس پوشیده است.ایوان دارای تاق دراز چهار مرکزی است. دیوارهای داخلی آن با حاشیه های کاشیکاری تزئین شده است ویک مجلس گچبری رنگ امیزی شده که در قابی از طرح های هندسی قرار گرفته ، زینت بخش سطوح داخلی ایوان است. این مجلس که همه قسمت های آن با گچ پوشیده شده است، ترک خورده و گوشه پایین طرف راست آن پیدا است.
قسمت غربی حیاط مشتمل بر نه دهنه تاقنماست که دارای درها و دریچه های باریک در سطح همکف و پنجره هایی با شبکه هایی ازکاشی معرق در سطح طبقه اول است. دهانه مرکزی شامل راهرویی است که از آنجا وارد حیاط بزرگ می شود. بالای این تاقنما مقرنس کاری های بزرگی است که با کاشی های رنگارنگ معرق سیاه و سفید ،زرد افرایی، آبی فیروزه ای ، سبز و آبی سیر پوشیده شده است.
جبهه شمالی ،حیاط ایوان بزرگی است که با یک شبکه چوبی مزین به نقش های هندسی بسته شده است. دراین نرده مشبک دری برای ورود به ایوان، ساخته شده است و از آنجا به بنای هشت گوش راه دارد. این بنا امروزه به مسجد مشهور است.طرف غرب ایوان تاقنمایی قرار دارد که بر فراز آن نیم گنبدی است که روی دو سه کنج که با مقرنس کاری تزئین یافته ،تکیه دارد.این تاقنما دارای دری است که به راهرویی باز می شود و از آن جا مطبخ و مسجد هشت گوش و به پلکانی که به طبقه فوقانی منتهی می شود، راه می یابد.سمت شرق ایوان تاقنما قسمتی ار گنبدی قرار گرفته که بر سه کنج مزین به مقرنس کاری تکیه دارد.
در ضلع شرقی حیاط بزرگ دری به حیاط کوچک یا به عبارت دیگر ،دالان غیرمسقفی که بین صحن اصلی بقعه و حیاط بزرگ، واقع شده است.در ضلع شمالی این دالان دری است رو به شهیدگاه و از ضلع جنوبی نیز دری به محوطه ای معروف به چله خانه یا قربانگاه باز می شود. دیوارهای این راهرو نیم تاقی با کاشیکاری معرق است ولی در حال حاضر ، قسمت های اندکی از آن باقی مانده است.
2- حیاط کوچک و صحن اصلی
صحن اصلی بقعه محوطه ای مستطیل شکل است،که مفروش با تخته سنگ های صاف و حوضی در کف و حلقه چاهی در میان آن که با دیوارهای تاقنما مزین به کاشی آراسته شده است.
مدخل صحن در تاقی میانی ضلع غربی و کتیبه آن به نام «شاه عباس موسوی صفوی حسینی بهادرخان» است که با خط ثلث و کاشی قهوه ای نوشته و نزئین یافته است.در نمای پایه های طرفین و بالای همان تاق آیات سوره آل عمران و سوره القصص قرآن مجید نوشته شده است.
در ضلع جنوبی صحن یک اتاق و یک راهرو با سقف ضربی آجری ساخته شده که به اتاق متولی معروف است.رأس جناق تاق نمای پنجره در لوحه ای با متن سبز و خط طلایی ، معرق کار ی شده است. همچنین بالای تاق نماها عبارت های مختلف از حضرت محمد(ص) کاشیکاری شده که در نوع خود چشمگیر است. در اتاق متولی سنگ قبر مرمرینی وجود دارد که متعلق به خان احمد بیک صفوی است.
3- مسجد جنت سرا
این مسجدسمت شمالی صحن بقعه واقع شده است. درون این بنا به شکل هشت ضلعی منتظمی است که در گذشته گنبد داشته و دهانه آن به 5/16 متر می رسید. درزمان های گذشته این گنبد فروریخت و به جای آن سقفی مسطح از تیرهای چوبی و گل و آجر روی 16 ستون چوبی ساخته اند که دارای پایه های سنگی حجاری شده است.این بام مسطح نیز در وضع مخروبه ای باقی مانده و سوراخ هایی در سقف آن به وجود آمده است.
نمای خارجی مسجد جنت سرا و اتاق متولی عبارت از یک تاقنمای بزرگ با پنجره چوبی مشبک بسیار بزرگ است که دو طرف آن زیر تاق های کوچک تر دری به راهروهای مسجد و اتاق متولی باز می شود.پایه ها ، تاق ،پنجره و اتاق متولی پوشیده است از کاشی و بر بالای هر سه ،آیات قرآنی، معرق کاری شده است.
4- حیاط مقابر
در سمت جنوبی بقعه شیخ صفی، محوطه ای وجود دارد معروف به حیاط مقبره ها یا حرمخانه ، که در آن مقبره ای کوچک و متصل به دیوار گنبد «الله الله » قرار گرفته است.در آن، رو به صحن اصلی یا قندیل خانه و پنجره آن به به حیاط مقبره ها باز می شود و منسوب است به(حلیمه خاتون) ملقب به (تاج خاتون) دختر اوزون حسن اق قیونلو و مادر شاه اسماعیل صفوی .
بر سنگ گور این مقبره که دو متر طول و 45 سانتی متر عرض و 35 سانتی متر ارتفاع دارد، تاریخ 767 هجری قمری حک شده است. در اطراف این سنگ قبر سوره الشمس و بر دیواره بالای سر آن تاریخ مرگ متوفی نوشته شده است.
سنگ نبشته ای مرکب از چندین قطعه سنگ رسوبی جزو مصالح ساختمانی دیوار حائل بین صحن اصلی و قندیلخانه است که در اصل بر سر در علی قاپو نصب بود. بالای این کتیبه سنگی یک ردیف منقور مقرنس کاری نصب شده است که حکم سایبان و قاب دارد.
سمت چپ در مقبره، سنگ محرابی بر دیوار نصب شده است. بالای نقش محراب آن در کتبیه ای مستطیل عبارات <لا اله الا الله> ، محمد رسول الله، علی |
|
آدرس :اردبیل | |
تعداد بازدید : 18877 |
تعداد نظرات : 16
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function split() in /home/iranped/public_html/Attractions/viewattractions.php:91 Stack trace: #0 /home/iranped/public_html/Attractions/index.php(461): require_once() #1 {main} thrown in /home/iranped/public_html/Attractions/viewattractions.php on line 91 |