مقاصدی که با ۲ میلیون تومان میتوان به آنها سفر کرد
نظرات شما
- درباره حمام باغ نشاط
با سلام و عرض تبریک سال نو بنده در بازدید قبلی خود از سایت وزین شما متوجه ریودادی اشتباه در باره باغ نشاط و حمام این بنا هر چند ناخواسته شدم و به شما عزیزان تذکر دادم اما متاسفانه نمیدانم چرا پس از گذشت چند ماه این امر تصحیح نشده از شما تقاضا مندم رسیدگی نمایید باغ و حمام باغ در شهر لار قرار دارد
مهدی شجاعی
شنبه ۱۷ فروردين ۱۳۹۲ ساعت ۱۵:۵۲:۱۱ - درباره آرامگاه كوروش كبير
خدا او را رحمت کند
maryam
شنبه ۰۳ خرداد ۱۳۹۳ ساعت ۱۲:۳۳:۲۲ - درباره قلعه فلک الافلاک
فضای داخلی بنای فعلی به چهار تالار نسبتاً بزرگ حول دو حیاط و تعدادی تالار و اتاق تقسیم شده است. ابعاد حیاط اول 5/22×31 متر و ابعاد حیاط دوم 21×29 متر است. در ورودی بنا در سمت شمال و در بدنه برج شمال غربی تعبیه شده است. دورتا دور قلعه را پرتگاهی مخوف فرا گرفته که دارای پوشش گیاهی ست و راه ورود به فلک الافلاک را دشوارتر می کند.نام این قلعه به مفهوم آسمان نهم و بالاترین فلک است که به طورمجازی دست ن
فرشته قربانی
شنبه ۲۸ دي ۱۳۸۷ ساعت ۱۱:۴۴:۵۵ - درباره خانه ابریشمی
این بنا حدود 4سال پیش هم دانشکده شهرسازی دانشگاه گیلان بوده، بسیار سبک زیبایی داره... واقعا بی کفایتی مسئولین رو میرسونه که با این بنای تاریخی و زیبا همچین برخوردی میکنن!!!
علیرصا
سه شنبه ۲۶ شهريور ۱۳۹۲ ساعت ۱۲:۰۳:۲۳ - درباره قله دماوند
دماوند برای استان مازندران می باشد گنبد گیتی
حامد
جمعه ۰۲ خرداد ۱۳۹۳ ساعت ۰۹:۰۱:۱۹ - درباره تنگ تیزاب
تنگ تیزاب از توابع استان فارس هست
هوشمندی
سه شنبه ۱۹ دي ۱۳۹۱ ساعت ۱۰:۰۳:۳۶ - درباره تالاب عمارت
از نظر من خشک کردن آب این روستا بزرگترین خیانت به طبیعت است چرا که یکی از کمیاب ترین مناطق ایران است و باید از آن محافظت شود
جوادهاشمی
دوشنبه ۱۱ اسفند ۱۳۹۳ ساعت ۲۱:۵۵:۵۵ - درباره تنگ بستانک (بهشت گمشده )
باسلام وخسته نباشید شماکه زحمت میکشیدچرا برای بهترشدن وزیباشدن ازعکس یا اسلاید استفاده نکردید باتشکر پوررمضان
محمد پوررمضان
دوشنبه ۰۱ تير ۱۳۸۸ ساعت ۰۶:۰۰:۵۵ - درباره ساحل بندر گز
sahele besiyar jaleb va zibaeiye vaghean kenare sahel unam dar havaye barooni besiyar ghashango zibast
marjan s
جمعه ۰۵ مهر ۱۳۸۷ ساعت ۰۲:۵۰:۰۵ - درباره مسجد چوبي
ممنون از اطلاع رسانی و سایت ارزشمندی که راه اندازی کردید در مورد مسجد چوبی و دیگر مکانهای تاریخی و هنری که معرفی میکنید بعضا اطلالعات ناقص است مثلا نام روستایی که مسجد در ان واقع است ذکر نشده و چه وب بود چند عکسی هم ضمیمه میکردید
شهاب شهابی
يكشنبه ۱۱ تير ۱۳۹۱ ساعت ۲۰:۰۸:۵۳ - درباره تپه باستاني گيان
با سلام واقعا یکی از جای دیدنی و گردشگری بهشت کوچک از سرزمین ایران که خیلی ها از وجود آن بی خبر هستند .
آمیرحسین بابایی
پنجشنبه ۱۷ فروردين ۱۳۹۱ ساعت ۱۱:۴۷:۴۹ - درباره آبشار باران کوه
زیباست ولی حتما تا رودخانه دوم را با وسیله نقلیه برید...وسایل کوه نوردی هم داشته باشید
عسل
جمعه ۱۷ خرداد ۱۳۹۲ ساعت ۱۵:۴۸:۴۳ - درباره سردر باغ ملی
سلام آیه قرآن صحیح آن این می باشد ( نصرمن الله و فتح قریب )
ابراهیم
چهارشنبه ۰۴ فروردين ۱۳۹۵ ساعت ۱۳:۱۱:۲۷ - درباره نقش برجسته آبيدر
آبیدر خودش کلا عشق و زیباییه! نقش برجستشم قشنگه ولی لطف کنید عکس بهتر بذارید. هم مشخص نیست هم آبیدرخیلی قشنگتر و سرسبزتر ازعکسه! باتشکر
فلاح
شنبه ۱۹ مهر ۱۳۹۳ ساعت ۱۵:۵۴:۲۴ - درباره مقبره عوض الخواص بن فیروز شاه زرین کلاه
This is both street smart and intelglient.
Tony
شنبه ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۱ ساعت ۱۴:۲۶:۴۶ - درباره مسجد و مدرسه حکیم باشی (اقا محمود)
در کل اطلاعات خوبه ولی لطفا آدرس مسجد آقا محمود را ذکر کنید. با تشکر .
حمیده صوفی
چهارشنبه ۲۵ ارديبهشت ۱۳۸۷ ساعت ۱۶:۱۶:۴۲ - درباره مسجد صرم
متاسفانه سالهاست كه اين بناي با ارزش ويران شده و مسجدي نو جاي آن ساخته شده است. سهل انگاري كدام دستگاه يا اداره باعث ويراني اي اثر با ارزش شد؟ حد اقل حمام قديمي صرم را نجات دهيد.
saeed
شنبه ۱۹ مرداد ۱۳۸۷ ساعت ۱۲:۴۶:۴۰ - درباره بنای امامزاده عباس
بنا خشتي ميباشدوامامزاده عباس برادرامام رضا ميباشد
رضاشهركي
شنبه ۰۲ آذر ۱۳۹۲ ساعت ۲۰:۰۴:۵۱ - درباره قلعه پنج برار مورموری(قلعه تاجمیر)
بنده هم کاملا با این نظر که قلعه ی تاجمیرخوانند مخالفم. دربرخی محافل که کایدخرده ها حضور ندارند بحث هایی دال بر این که فلان کس یا اجدادش خان کاید خرده های مورموری بودند بیان می شود که دروغ پردازی وکذب محض است. تاجایی که اطلاع داریم طایفه ی کایدخرده به همراه سایرطوایف جریش، همواره درجوی مسالمت آمیز با هم زندگی کردن. این که برخی برای این طایف خان وخان سازی میکنن دروغ پردازی بیش نیست واین
واقع گو
يكشنبه ۲۳ شهريور ۱۳۹۳ ساعت ۲۳:۰۸:۵۸

تکیه معاون الملک |
|
![]() |
|
نوع بنا : تاریخی قدمت : قاجاریه ( تاریخ میلادی : 1796-1921 ) |
|
تکیه معاون الملک یکی از بناهای به جای مانده دوره قاجاریه در کرمانشاه می باشد که کاشی های منحصر بفردآن، اين بنارا از دیگر تکایای شهر متمایز می کند. این بنا در بافت قدیم شهر در محله آبشوران قدیم و در خیابان شهید حداد عادل واقع شده است. اين تكيه به دستور حسن خان معروف به معاون الملك ساخته شد. اين بنا از سه قسمت حسينيه زينبيه و عباسيه تشكيل شده است.
حسينيه: مجموعه بنا حدود شش متر از سطح خيابان پايين تر است و براي ورود به حسينيه بايد از هفده پله بزرگ عبور كرد. در كنار اين پله ها سقاخانه كوچكي وجود دارد كه با كاشي هايي با شمايل منسوب به حضرت ابوالفضل (ع) تزيين شده است. در اين تصوير حضرت ابوالفضل (ع) سوار بر اسب است و شمشير به كمر و پرچم در دست دارد. روي پرچم نصر من الله و فتح قريب نوشته شده است. جلوي پاي سوار نيز تصوير كودك خردسالي ديده مي شود. مردم مل سوار را به حضرت ابوالفضل (ع) و تصوير كودك را به حضرت سكينه (س) نسبت مي دهند كه از عموي خود – عباس – طلب آب كرده است. مردم اين مكان را محترم مي شمارند و در آن جا شمع روشن كرده و طلب حاجت مي كنند.
سراسر نماي مدخل و سر در ورودي بنا نيز با كاشي هاي نفيس تزيين شده است. حسينيه صحن كوچكي است و در اطراف آن حجره هاي دو طبقه و طاق نماهاي متعددي ديده مي شود كه تمام ديوارهاي آن با كاشي كاري زيبا تزيين شده است. داخل طاق نماهاي اين بخش با مجالس كاشي كاري شده پوشيده شده است و اين مجالس، صحنه هايي از عزاداري شامل سينه زني ، قمه زني و هم چنين تصاويري از خلفا و سلاطين ايران و بارگاه حضرت سليمان را نشان مي دهد. علاوه بر كاشي هاي با نقوش انساني، كاشي هايي نيز با نقوش هندسي زيبا به چشم مي خورد.
به هنگام مرمت حسينيه آثاري از آيينه كاري و گچ بري بر ديوارهاي آن ظاهر شد . ظاهرا بناي اوليه با گچ بري آيينه كاري تزيين شده بود.
زينبيه: بخش مياني يا زينبيه صحن مسقفي است كه اطراف آن به وسيله حجره هاي متعددی احاطه شده است. غرفه های طبقه فوقانی محل استقرار زنان شرکت کننده در مراسم سوگواری بود. سقف بنا به صورت گنبدی دو پوش است.
کنبد زیرین به صورت عرق چین و نمای گنبد فوقانی فلری است. تمام دیوارها و حجره های اطراف با کاشی های زیبا شامل هجده مجلس از صحنه های غم انگیز کربلا نظیر آمدن زعفر جنی به خدمت امام حسین(ع) ، رزم جضرت علی اکبر(ع)، رزم حضرت قاسم(ع)، رزم حضرت ابوالفضل(ع)، صحنه هایی از قیام توابین به خاک سپاری شهدای کربلا توسط قبیله بنی اسد، صحنه ورود اهل بیت به مدینه ، مجلس مختار و بردن اهل بیت (ع) و امام سجاد(ع) به خرابه های شام و مجل یزید است.
در بالای قسمت دیواره گنبد، هشت مجلس کاشی کاری شده وجود دارد. این تصاویر عبارتند از: صحنه عروج پیامبر(ص) و دیدن حضرت علی(ع) در معراج؛ ضمانت حضرت رضا(ع) از آهو، قربانی کردن جضرت اسماعیل (ع) توسط حضرت ابراهیم(ع)، نبرد حضرت حضرت علی(ع)، با سردار خیبریان, باطل کردن جادوی جادوگران فرعون توسط حضرت موسی(ع) و مکتب خانه فرزندان حشرت علی(ع).
در حاشیه پایین آن نیز اشکال متعددی از سلاطین و پادشاهان اساطیری و تاریخی دیده می شود. هم چنین در اطراف بنا مرثیه های متعددی از محتشم کاشانی به چشم می خورد. خطاط خطوط و اشعار سقف دیواهای زینبیه و حسینیه میرزا حسن خان خطاط کرمانشاهی بوده است.
قبر مرحوم معاون الملک بانی تکیه که در سال 1327 ش در گذشت. در اتاق کوچکی در جنوب شرقی زینبیه قرار دارد.
عباسیه: بنای عباسیه صحن وسیعی است که در قسمت شرقی آن یک بنای دو طبقه و در قسمت جنوبی آن، ایوانی با دو ستون آجری ساخته شده است. دیوارهای عباسیه نیز با کاشی های رنگارنگی با مجالسی از ورود حضرت یوسف به کنعان ، بارگاه حضرت سلیمان و تصاویری از آستان مقدس حضرت علی(ع) و امام حسین (ع) تزیین شه است.
در این صحن نیز تصاویری از شخصیت های مذهبی سیاسی و چهره هایی از رجال دوره قاجار کرمانشاه از جمله حسن خان معاون الملک و آیت الله حسین حایری طباطبائی بر روی کاشی ها دیده می شود.
|
|
آدرس :بافت قدیم شهر – محله آبشوران قدیم – خیابان شهید حداد عادل | |
تعداد بازدید : 11507 |
تعداد نظرات : 4
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function split() in /home/iranped/public_html/Attractions/viewattractions.php:91 Stack trace: #0 /home/iranped/public_html/Attractions/index.php(461): require_once() #1 {main} thrown in /home/iranped/public_html/Attractions/viewattractions.php on line 91 |