مقاصدی که با ۲ میلیون تومان میتوان به آنها سفر کرد
نظرات شما
- درباره گلمکان
سلام منطقه گلمکان جای بسیار بکر و زیبایست...........وفقط چند خط نوشتن در مورد این بهشت کوچک به نظرم اجحاف بزرگی است........... من حاضرم در صورت تمایل اطلاعات نابی در اختیار شما قرار دهم..... یکی از جامعترین کتابها در مورد قدمت و تاریخه گلمکان کتاب گلمکان می باشد...که نویسنده آن یکی از پژوهگر های گلمکانی است..به نام خانم اعظم خانلری اطلاعات روز گلمکان را می توانید از سایت آوای گلمکان و اطلاعات
فهیمه گلمکانی
سه شنبه ۱۷ آذر ۱۳۹۴ ساعت ۱۰:۱۸:۰۳ - درباره قلعه کاظم داشی (کاظم خان )
جالب بود.
hashemi
پنجشنبه ۳۰ خرداد ۱۳۸۷ ساعت ۱۴:۵۸:۰۷ - درباره روستای قطب آباد
ظا هرا"قطب آبا د طبق مصوبه مجلس محترم شورای اسلامی و از نظر تقسیمات جغرافیائی به شهر تبدیل گردیده لازم است به این مهم توجه گردد و از نمایندگانی که با رای مردم غیور قطب آباد به مجلس شورای اسلامی راه پیدا میکنند انتظار می رود توجه بیشتری به این منطقه که داراری استعداد ها و پتانسیل های ویژ ه می باشد معطوف دارند
جوان بخت
پنجشنبه ۰۴ مهر ۱۳۸۷ ساعت ۱۸:۰۷:۴۷ - درباره قبر شاه عباس اول
ضمن تشكر از اين سايت عالي خيلي خيلي بهتر ميشد اگر از هر مكان تصويري هم قرار ميداديد .. با تشكر
رضا
جمعه ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۱ ساعت ۱۲:۵۲:۰۵ - درباره سازه های آبی شوشتر
بسیار زیباس
م
سه شنبه ۰۷ خرداد ۱۳۹۲ ساعت ۱۹:۲۲:۰۲ - درباره آرامگاه بابا سیف الدین
این امامزاده علی الصالحه ... و تصویر شما اشتباس.....
کسری
پنجشنبه ۱۲ شهريور ۱۳۹۴ ساعت ۱۳:۵۳:۲۰ - درباره شهر باستانی سورو
لطفاً براي هر جاذبه دست كم يك عكس در سايت قرار بديد ممنون
مهدي
چهارشنبه ۲۴ آبان ۱۳۹۱ ساعت ۱۹:۴۸:۲۰ - درباره پل ورسک
ورسک یکی از جنبه های قدرت انسان در سخر طبیعت است
سینا کیانی
چهارشنبه ۰۹ ارديبهشت ۱۳۸۸ ساعت ۱۱:۱۴:۰۳ - درباره حمام گنجعليخان
مطلبتون خیلی ناقصهههههههههههههههه......................
دانشجوی معماری
پنجشنبه ۰۴ آبان ۱۳۹۱ ساعت ۱۱:۳۱:۲۵ - درباره برج اوچ گنبد خان
اچگنبدسروراست تاج سرست زیباست
حامدعلیزاده
چهارشنبه ۰۵ فروردين ۱۳۹۴ ساعت ۱۹:۱۰:۴۴ - درباره غار دربند
غاردربند مهدیشهر درسته . غار دربند با سمنان بیش از 20 کیلومتر فاصله داره در حالی که این غار در 2 کیلومتری شمال مهدیشهر ( مرکز شهرستان مهدیشهر قرار داره ) و شما بدون نام بردن اسم مهدیشهر تنها نوشتید 21 کیلومتری سمنان و 3 کیلومتری جنوب شهمیرزاد ! در حالی که این غار در منطقه دربند مهدیشهر قرار داره . لطفا صحت این گفته ها رو بررسی کنید .
جمشید طاهرکرد
شنبه ۲۳ خرداد ۱۳۸۸ ساعت ۱۴:۵۹:۴۰ - درباره رودخانه نصریان
رودخانه نصریان درفصل بهارودرایام تعطیلات نوروزمناظرخیلی زیبایی داردازجمله درخت های کهنسال کنارکه درامتدادرودخانه مانندخیابانی که ازهردوطرف محسوربه درخت باشدزیبایی چشمگیری به این رودخانه داده است
مجید شیخی
چهارشنبه ۰۹ مرداد ۱۳۹۲ ساعت ۱۵:۳۱:۴۸ - درباره روستای هفتادر
با سلام هوای هفتادر خیلی هم خشک و گرم است نه معتدل گرم .سایتتون اصلا پربار نیست اطلاعات ان خیلی کم است مطالب بیشتری را در رابطه با این روستا بیاورید
علی موسوی
سه شنبه ۲۶ آبان ۱۳۸۸ ساعت ۱۰:۲۰:۵۳ - درباره تپه علیشار
من بچه علیشارم. وقت کردین حتما از دهات ما بازدید کنید.
علیرضا شیخلر
پنجشنبه ۲۹ بهمن ۱۳۸۸ ساعت ۲۰:۳۱:۰۵ - درباره قلعه جوشين
بهترین وکاملترین قلعه است
تقی هاشمی
چهارشنبه ۰۸ آبان ۱۳۸۷ ساعت ۱۳:۱۱:۰۷ - درباره مسجد جامع
من در مسجد جامع مکبر هسم واقعا زیبا است
مکبر مسجد جامع
سه شنبه ۰۸ دي ۱۳۹۴ ساعت ۱۸:۵۷:۰۲ - درباره ماهیدشت
Way to go on this essay, hlpeed a ton.
Mahaley
دوشنبه ۱۲ فروردين ۱۳۹۲ ساعت ۱۹:۲۷:۲۴ - درباره معبد آناهیتا
سلام.لطفآ جواب نظرات رابدهید.تصاویر مکانهای معرفی شده را حتمآ نمایش دهید.مشتاق تربرای سفر میشویم.
امیری
شنبه ۰۱ بهمن ۱۳۹۰ ساعت ۰۰:۵۷:۲۶ - درباره غار سهولان
kheily zibast hatman arzesh didan darad
سعید مهدوی
دوشنبه ۰۶ شهريور ۱۳۹۱ ساعت ۱۴:۳۵:۳۷ - درباره روستاي وشنوه
روستاي بسيار زيباي است
جمعه ۱۵ آذر ۱۳۸۷ ساعت ۱۸:۵۹:۵۱
تپه حسن لو واقع در استان آذربايجان غربي و شهر نقده |
|
نوع بنا : تاریخی قدمت : حدود 8000 سال |
|
بر اساس داده های باستان شناسی ، این تپه در ده دوره مورد سکونت قرار گرفته است. دوره دهم که قدیمی ترین دوره سکونت حسنلو به حساب می آید، مربوط به هزاره ششم تا هزاره سوم ق.م است و دوران هایی را شامل می شود که تپه حسنلو زیاد مورد توجه نبوده است. در این دوره های به بناهای خشتی ،گلی ، سنگی برخورد شده است. از دروه چهارم سکونت در حسنلو یعنی در هنگام وقوع آتش سوزی بزرگ تا دروه هفتم سکونت- 2200 سال پیش از آتش سوزی – آثار ساختمانی به دست آمده است که دلالت بر سکونت افراد در این تپه دارد. بنابراین ، دوره هفتم بین 2500 تا 3000 ق.م است. در این دوره از ابزار مفرغی استفاده می شد. دروه ششم بین 2000 تا 2500 ق.م و دوره پنجم 1300 ق.م است. از دروه پنجم سکونت در این تپه ، ظروف سفالی خاکستری رنگی به دست آمده است. از مختصات دوزه پنجم سکونت در حسنلو، به وجود ساختمان های خشتی و گلی است.
دوره چهارم 1300 تا 800 ق.م – همان دوره آتش سوز بزرگ- است. در این دوره تمدن بسیار درخشانی در حسنلو وجود داشت. و ساختمان های آن از سنگ ساخته شده بود. دوره سوم سکونت در تپه حسنلو دوره مادها و کمی پیش از آن ها است. این دوره نیمی از دوره هخامنشی، را نیز در برمی گیرد.و به دو قسمت Aو B تقسیم می شود.دوره Aقدیمی تر از دوره B است. دوره دوم نیز همزمان با نیمی از دوره هخامنشی ، همه دوران پارت و نیمی از دوران ساسانی است و دوره اول که لایه ای بسیار ضعیف است، اواخر دوره ساسانی و اوایل ظهور اسلام را شامل می شود.
دوره چهارم حسنلو مهم ترین دوره فرهنگی این تپه است. دژ نظامی (برج و بارو) و سه تالار بزرگ ستوندار از عمده واحد های ساختمانی مکشوفه در این دوره هستند. این سه لایه تالار رستوراندار در یک زمان ساخته نشده اند.اول تالار ستوندار شرقی، سپس تالار ستوندار جنوبی و در آخر تالار ستوندار غربی ساخته شده است. شواهد حفاری مؤیدآن است که هر سه بنای ستوندار به عنوان یک مرکز مذهبی مورد استفاده بودند.
دژ حسنلو و دیوار دفاعی آن:
دور تا دور قلعه را دیواری به قطر سه متر و ارتفاع هفت متر فرا گرفته بود. در فاصله سی متری از باروی قلعه ،برج های مربعی شکل به ابعاد 10*10 متر ساخته شده و بخشی از آن (حدود پنج متر) از بارو بیرون زده بود.
حیاط مرکزی :
در مرکز دژ حسنلو یک حیاط چند ضلعی نامنظم ساخته شده است. دور تا دور این حیاط را تالارهای ستوندار، ایوانهای دراز و اتاق های کوچک و بزرگ تشکیل می دهند. در انتهای جنوبی حیاط قربانگاه قرار دارد و در انتهای شمالی آن چند لوح سنگی به ارتفاع سه متر و بدون هیچ گونه علامت دیده می شود.
بناهای وابسته به حیاط مرکزی :
این بناها عبارتند از:
بناهای شرقی:
در جنوب شرقی حیاط مرکزی یک تالار وسیع با چند انباری از زیر خاک بیرون آمده است. در این تالار خمره های بزرگ متعددی یافت شد. در شمال این انبار قدیمی ترین و اولین تالار ستوندار به طول شش و عرض چهار متر قرار گرفته و راه ورودی آن از انبار است. در مرکز این تالار دو ردیف چهار ستونی تعبیه شده و فاصله ستون ها از یکدیگر پنج متر است. در کنار دیوارها ته ستون های سنگی دیده میشود.محراب یا محل اصلی معبد در جنوب تالار قرار دارد. در شمال این تالار اسکلت دو اسب پیدا شده است.
بناهای جنوبی:
در جنوب حیاط مرکزی یک واحد ساختمانی شامل اتاق ها و تالارهای متعدد ساخته شده است. معبد دوم که شامل تالاری ستوندار است، بخشی از این واحد ساختمانی را تشکیل می دهد. به فاصله 5/3 متری از در ورودی سمت شمالی تالار ، سکویی به اضلاع 2*3 متر قرار دارد. این سکو احتمالاً جهت انجام پاره ای از مراسم مذهبی چون تقسیم قربانی یا قرار دادن پی سوز به کار می رفته است.در وسط جبهه جنوبی تالار، محلی شبیه محراب ساخته شده است که از آن به اتاق کوچک پشت معبد راه دارد. در داخل معبد محلی برای روشن کردن آتش مقدس در نظر گرفته شده بود و در جنوب غربی معبد اجاقی مستطیل شکل دیده می شود.
بناهای غربی:
در گوشه جنوب غربی حیاط مرکزی معبدد سوم یا تالار ستوندار سوم قرار دارد. این واحد ساختمانی از سمت شرق به حیاط مرکزی ، از غرب به دیوار غربی(برج و باروی حسنلو) ، از جنوب به راهرویی باریک و از شمال به راهی که درگذشته از معابر دژ حسنلو بود و به دروازه غربی حسنلو می رسید، محدود می شود. این دروازه تنها راه ورودی دژ حسنلو از غرب است. واحد ساختمانی جنوبی غربی که تالار ستوندار آن جدیدترین تالار ستوندار حسنلو به شمار می رود، در شمال غربی معبد دوم( واحد ساختمانی جنوب حیاط مرکزی) احداث شده است. از گوشه جنوب غربی حیاط مرکزی) احداث شده است. از گوشه جنوب غربی حیاط مرکزی دری به سوی تالار ستوندار این واحد باز می شود. تالار ستوندار این مجموعه به ابعاد 15*60/15 متر تقریباً مربع شکل است. سبک استقرار ستون های آن شبیه واحد جنوبی حیاط مرکزی است. دو ریف چهار ستونی به انضمام دو پایه ستون هایی که در کنار دیوار قرار دارند. سقف را نگهداری می کردند. شیوه ساخت این تالار با حذف پایه های ستون های کنار دیوار ، شبیه بناهای دوره هخامنشی مخصوصاً تالارهای ستوندار کاخ های تخت جمشید است.
حیاط مرکزی با ورودی بزرگی به اتاق های غربی حیاط که بخشی از فضاهای غربی را تشکیل می دهند و سپس به تالارستوندار این واحد ارتباط پیدا می کند. این واحد ساختمانی در شمال دارای ورودی بزرگی است. این ورودی با پله های درازی به طول نه تا یازده متر به داخل راهروی بلندی به طول بیست و دو متر و عرض نه متر راه پیدا می کند.
بناهای شمالی:
در شمال حیاط مرکزی بنای دیگری احداث شده است و مجموعه پیوسته ای را شامل می شود. بر اساس آثار مکشوفه ، این بخش به سکونت حاکمان حسنلو اختصاص داشته است. در این بخش اتاق ستونداری ساخته شده که از نظر فرم و شکل شبیه تالار ستوندار بخش غربی است و شباهت به معماری هخامنشی دارد، با این تفاوت که تعداد ستون های اتاق اصلی این بخش کم تر است.در دژحسنلو واحدهای دیگری به صورت پراکنده و جدا از حیاط مرکزی کشف شده است.
آثار مکشوفه از حفاری های باستان شناسی تپه حسنلو: اشیای قابل توجه و ارزشمندی که تا کنون در کاوش های نقاط مختلف تپه حسنلو- به ویژه از گورهای قدیمی پیرامون آن – به دست آمده است، نمونه کاملی از صنایع ساکنان قدیمی این ناحیه رانشان می دهد. این اشیاء شامل اشیای استخوانی و سنگی ، اشیای نقره ای ، اشیای سفالی، اشیای مفرغی و اشیای طلایی است. معروف ترین این اشیاء جام حسنلو است.
جام طلایی حسنلو:
این جام در تابستان 1958 به وسیله «رابرت دایسون» از تپه حسنلو کشف شد. این جام یک پارچه طلایی بیست سانتیمتر بلندی و بیست سانتیمتر قطر دارد.این کشف در تاریخ باستان شناسی ایران و جهان یکی از مهم ترین اکتشافات علمی و از نادر ترین آثار تاریخی ، دینی و هنری دنیای باستان به شمار می رود.
این جام اثر کا |
|
آدرس :7 کیلومتری شمال شرق شهر نقده در کنار روستای حسن لو | |
تعداد بازدید : 13558 |
تعداد نظرات : 6
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function split() in /home/iranped/public_html/Attractions/viewattractions.php:91 Stack trace: #0 /home/iranped/public_html/Attractions/index.php(461): require_once() #1 {main} thrown in /home/iranped/public_html/Attractions/viewattractions.php on line 91 |